Harper's Bazaar Srbija

Week-end vodič: Blues, jazz ili rock?

Za šta ćete se opredeliti ovog vikenda?

Nakon poprilično hladne i tmurne nedelje priliči nam da se zagrejemo uz ritam dobre muzike. Ona predstavlja univerzalni jezik koji nas pokreće, a u velikoj meri i isceljuje. Kažu da je dan bez dobre muzike isprazan, bilo da je slušamo ili stvaramo. Zato smo odlučili da ovaj Week-end vodič posvetimo svim lepotama 4. umetnosti. Pred nama je svetski dan prodavnica vinila (Record Store Day), pa smo u istom duhu za vas pripremili zanimljiv muzički program u Beogradu.

Nomad Bistro – Nada Pavlović

U petak 19. aprila u 20:00 časova, Nomad Bistro ugostiće srpsku legendu džez muzike, Nadu Pavlović. Interpretatorka džeza, koja je nastupala u brojnim metropolama poput Londona, Toronta, Osla i drugih. Takođe je pratila prestižni Big Band, Duke-a Ellingtona, i nastupala sa njegvoim sinom, Mercerom. Preporuka Week-end vodiča je da priuštite sebi nezaboravno veče, uz izuzetan glas, dobro vino ili koktel.

Azbuka – Gift band

Ove nedelje jedna od najlepših bašti Beograda, Azbuka, okuplja ljubitelje ritmičnog i buntovnog roka. Ovog petka 19. aprila od 21:00 časa,  moći ćete da uživate uz interpretacije Depeche mode-a i David Bowie-a. Ukoliko ste ljubitelj zvuka 1980-ih, obavezno posetite restoran Azbuka i igrajte kao da vas niko ne gleda.

Čumićevo sokače – Record Store Day

Ukoliko ste ljubitelj pucketavog zvuka vinila, ne propustite ovogodišnju proslavu u okviru svetskog dana prodavnica vinila. Kao i svake godine, ovaj dan obeležiće najveća berza ploča, kao i brojni nastupi u umetničkom distriktu, Čumićevo sokače. Na berzi učestvovaće kolekcionari iz cele Srbije sa svojim najboljim i raritetnim izdanjima. Na događaju možete pronaći i specijalna Record Store Day izdanja, koja izlaze upravo ovog dana. Među njima su Fleetwood Mac (Rumours), Ramones (The 1975 Sire Demos), Talking Heads (Live On Tour), The Doors (Live at Konserthuset, Stockholm, 1968), The Notorious B.I.G. (Ready To Die: The Instrumentals), i mnoga druga. Event počinje u subotu 20. aprila u 11:00 časova, i trajaće do kasnih večernjih sati. Proslavu vinila obeležiće i nastupi beogradskih DJ-eva koji će puštati svoju omiljenu muziku. Najavljeni su DJ Peppe, Matchstick Dolly, Marjan Terzić, Mark Wee, Miss Millie, From the Heart, Kes K Se, i mnogi drugi.

Jazz bar Sinatra

Ove subote 20. aprila u 20:30 časova, posetite Jazz bar Sinatra i uživajte u muzici benda Mila & the Boyz. Ukoliko ne znate za koji žanr da se opredelite, ovaj sastav rešiće sve vaše muke. Bend Mila & the Boyz, poznat je po akustičnim melodijama džeza, bluza i roka. Zato ove subote pohitajte pravcem Dorćola i uživajte u opuštajućoj muzici i sjajnoj atmosferi.

Bluz i pivo- Bobana Đorđević kvartet

Nedelja je savršen dan za opuštajuće melodije bluza, uz omamljujući glas solistkinje Bobane Đorđević i njenog pratećeg kvarteta. Show ,,Tonight i sing the blues” održaće se u baru Bluz i pivo, u Cetinjskoj ulici. Performans počinje u 20:00 časova, a na vama je da ponete dobro raspoloženje i doživite bluz na pravi način.

Foto: Instagram

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije