Week-end vodič: Letnja sezona je zvanično otvorena!

Karneval brodova, letnja kupališna sezona, galopski trkački dan, i još mnogo toga

Uživajte u nezaboravnom vikendu u Beogradu uz naš Week-end vodič, koji obuhvata raznovrsne kulturne i zabavne događaje po svačijem ukusu! Od 15. do 16. juna 2024, grad će biti živopisan kulturnim i zabavnim aktivnostima koje ćete lako pronaći. Besplatni koncerti klasične muzike širiće se po gradu, dok će se na pijaci “Zemun” održavati popularni Bum market, gde možete pronaći ručno izrađene torbe, nakit, garderobu i dekorativne predmete predstavljene od strane talentovanih ženskih preduzetnica. Za sve ljubitelje letnjih aktivnosti, gradski bazeni će otvoriti svoja vrata za sezonu, pružajući savršeno mesto za osveženje i relaksaciju pod suncem. Planirajte svoj vikend sa nama i otkrijte sve što Beograd ima da ponudi!

Galopski trkački dan – Hipodrom

Ovog vikenda, Beogradski hipodrom oživeće uzbuđenjem tokom galopskog trkačkog dana. Ljubitelji konjičkog sporta okupiće se da uživaju u uzbudljivim trkama, impresivnim konjima i svečanom ambijentu, obeležavajući dan pun adrenalina i tradicije. Ovom prilikom biće obeleženo 110 godina od nastanka Hipodroma kod Careve ćuprije. Događaj će se održati u nedelju, 16. juna 2024. godine u 15.00, a ulaz za posetioce je besplatan. Na programu će biti šest trka. Najznačajnije trke galopskog dana su „Laguna“ i „Bombarder“, posvećene ženskim i muškim grlima koji se takmiče u svojoj kategoriji.

Pored trkačkog programa na stazi, za posetioce će biti otvoreni Avantura park, mini golf, ugostiteljski objekti, kao i igraonica za najmlađe. Takođe, proširuje se ugostiteljska ponuda šarenim slatkišima kojima će se najviše obradovati mališani.

Karneval brodova

U subotu, 15. juna 2024, na Sava promenadi održaće se 19. Beogradski karneval brodova, koji tradicionalno okuplja ljubitelje nautike, zabave i kulture iz celog regiona. Manifestacija će trajati od 17.00 do 22.00 časova i predstavlja završni deo Beogradskih dana porodice. Program karnevala obuhvata defile okićenih brodova, nastupe poznatih izvođača, paradu mažoretkinja i zabavljača, kao i dečije radionice.

Letnja kupališna sezona

Uskoro počinje letnja kupališna sezona u Beogradu, što će obradovati sve ljubitelje osveženja i zabave na gradskim bazenima i kupalištima. Sezona počinje 15. juna i traje do 1. jula 2024. Osim poznatih lokacija poput Ade Ciganlije, Ade Međice, Bele stene, Zabrana i Lida, Beograđani će moći da uživaju u širokom spektru letnjih aktivnosti u sportskim centrima sa bazenima. Pored sportskih aktivnosti u vodi, posetiocima će biti na raspolaganju i fitness, wellness i spa usluge.

Sezonske karte važe za SRC „11. april“, SC „Olimp – Zvezdara“, SC „Tašmajdan“, SC „Voždovac“, SRCPC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, SKC „Obrenovac“, SC „Ljubomir Ivanović Gedža“ – Mladenovac, SRC „Kolubara“ – Lazarevac i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Besplatni koncerti klasične muzike

U junu, Beograd će biti obogaćen zvucima klasične muzike putem besplatnih koncerata na otvorenim gradskim lokacijama. Manifestacija će trajati deset dana, pružajući građanima priliku da uživaju u vrhunskim izvedbama talentovanih muzičara u brojnim kulturnim institucijama, parkovima i trgovima širom grada.

U petak, 14. juna 2024. godine, u 20:00 časova, posetite Dom Vojske Srbije i uživajte u koncertu “Autorsko veče – Maja le Roux Obradović”, koji obeležava 40 godina umetničkog rada kompozitorke i gitaristkinje. Istog dana možete prisustvovati i “Humanitarnom koncertu operskih arija” u Domu kulture “Studentski grad”, s početkom u 20:00 časova. U nedelju, 16. juna 2024. godine, posetite zadužbinu Ilije M. Kolarca u 11:00 časova i uživajte u sonatnom matineu Relje Mitrovića. Takođe, od 12:00 časova istog dana, možete uživati u koncertu polaznika muzičke škole “Jamaha” na Trgu Republike.

Bum market

Ovog vikenda, 15. i 16. juna 2024. godine, pijaca “Zemun” postaje domaćin popularnog Bum marketa, otvorenog od 9:00 do 16:00 časova. Pored široke ponude pijace, posetioci će imati priliku da istraže i uživaju u raznovrsnoj ponudi ručno rađenih torbi, nakita, garderobe, igračaka i dekorativnih predmeta. Ova inicijativa JKP “Beogradske pijace” podržava žensko preduzetništvo, omogućavajući članicama Udruženja Kreativni atelje “Artisima” da predstave svoje jedinstvene kreativne proizvode.

Foto: Instagram,

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije