Kreativni izraz

Zavirite u junsko izdanje magazina Harper's BAZAAR

Harper's BAZAAR junsko izdanje
Model: Amber Witcomb nosi haljinu EUDON CHOI , bodi aTSUKO KUDO  i šešir VICTORIA GRANT
 Fotografija: BRIAN RANKIN
Stajling: MARKO MRKAJA
Šminka: ADAM DA CRUZ
Frizura: DECLAN SHEILS

Kao jedno od najviše iščekivanih izdanja u godišnjem kalendaru magazina Harper’s Bazaar Srbija, izdvaja se ovo, posvećeno umetnosti.

Upravo singerija između svetova mode, dizajna i umetnosti uopšte kreiraju neodoljivo polje koje postavlja nove granice kreativnosti. Iz jednog aspekta proističu drugi, i obratno. Umetnički projekat odveo nas je u London gde smo slikali editorijal, u kom snaga ekspresivnosti i različitih modnih formi oduševljava.

Harper's BAZAAR junsko izdanje
 Fotografija: BRIAN RANKIN
Stajling: MARKO MRKAJA
Šminka: ADAM DA CRUZ
Frizura: DECLAN SHEILS

Nedavno održano Bijenale bilo nam je tema za istraživanje, pa smo u razgovoru sa troje stručnjaka definisali koje su to bile žižne tačke ove manifestacije. Pored toga, bavili smo se novom generacijom umetnica, koje će ostaviti trag na našoj domaćoj sceni.

Pre Bijenala, održana je Nedelja dizajna u Milanu, gde smo mogli da vidimo sve veći broj modnih brendova koji su se otisnuli na putovanje u svet dizajna i predstavili kolekcije mobilijara. Kako umetnost nadahnjuje modu, istražili smo u temi koja se bavi večitom dilemom Da li je moda umetnost?

Harper's BAZAAR junsko izdanje
Profimedia

Isto tako smo pokušali da otkrijemo korelaciju između domena lepote i različitih poimanja lepote, te njenu relaciju sa umetničkim izrazom. Da li je sve umetnost? Nije. Da li može da bude? Svakako, kada se u svaki poduhvat unese energija, namera da se ostavi trag i da se pomere granice. Ključni sastojak je – biti neustrašiv.

Harper’s BAZAAR tim

Najnovije