8 tajni mladosti Džejn Fonde

Slavna glumica je u 82. godini zadržala vitalnost kakvu je imala pre pola veka, i rado deli savete kako da počnemo da je sledimo na vreme

Dok je gledamo u novom liku, kao Grace Hanson u Netflixovoj seriji “Grace i Frankie”, ne možemo da se otmemo utisku da 82-godišnja glumica Jane Fonda izgleda sve mlađe. Dobro, filmska kamera jeste najbolji “estetski hirurg” svih vremena, ali poslednje fotografije slavne glumice iz krupnog plana ne bi mogle baš toliko da sakriju godine. A one pokazuju… Da, baš to, neverovatnu vitalnost kakvu je imala i pre pola veka, kada je blistala u klasicima poput “Kluta”, “Barbarele”, “Konje ubijaju, zar ne”, “Kuća lutaka”, “Letnjikovac na Zlatnom jezeru”… Uz jedan izuzetak: kaže da sebe sada više voli. – Tek kada sam napunila 60, počela sam da shvatam ko sam, i ponovo sam postala mlada – rekla je u jednom intervjuu.

Ako je lista njenih najboljih uloga predugačka, nije spisak saveta kako uspeva da dočeka pozne godine sa takvim dostojanstvom. U svega osam tačaka, Jane Fonda sažima i otkriva nam tajnu večite mladosti, koju ne tražimo samo u fizičkom izgledu, nego i u osećanjima i mislima kakve treba negovati. 

Autor: Milica Đorđević

Fotografije: Profimedia

Najnovije