Iz arhive: stajlinzi Meryl Streep koji su i danas relevantni

Juče je jedna od najtalentovanijih glumica našeg vremena napunila 71 godinu. Meryl Streep je postala zvezda 70-ih godina prošlog veka: glumica je debitovala u pozorištu, igrala je malu ulogu sa Woodyjem Allenom u filmu Manhattan, a zatim i glavnu ulogu u filmu „Kramer vs. Kramer“ koji je nagrađen Oskarom i za koji je dobila svoju prvu statuu. Čini se da je stil tog vremena dugo određivao modne preferencije Meryl: predimenzionirana odela, duge suknje, muške jakne, skijaški džemperi, aktovke i ogromne naočare – to su samo neki od predmeta koji su decenijama bili osnova njenog ormara.

Meryl Streep u Njujorku 1981. godine

Stajlinzi glumice su uvek bili elegantni, ali istovremeno opušteni – sa raskošnom zlatnom kosom i blistavim osmehom na licu. Zbog činjenice da su dizajneri sve češće počeli da prave flashback-ove iz 70-ih i 80-ih, lako možemo ponoviti stil Meryl Streep iz tih vremena.

Predimenzionirani blejzeri

Sredinom 80-ih, Meryl je patike kombinovala sa XXL blejzerima. A obratite pažnju i na model napravljen pomoću tehnike patchwork.

Meryl Streep i Carrie Fisher u Kaliforniji 1990. godine

 

Meryl Streep na premijeri “The River Wild” u Holivudu 1994; i u Los Anđelesu, 1986. godine

Neformalna odeća

Pantalone i blejzer iste boje – odevna kombinacija koja je i danas relavantna i primenjiva u svakodnevnom životu. Meryl je birala lagana odela. Dovoljno je obući majicu ispod blejzera i stajling će odmah postati neformalan.

Meryl Streep u Veneciji, 1999. godine

Duge suknje

Gledajući fotografije iz arhiva, možete se iznenaditi koliko je moda ciklična. Pencil suknje, široki dugi modeli – sve je to bilo relevantno pre 10, 20, 30 i više godina. Suknja ispod kolena uvek će spasiti situaciju ako nema odgovarajuće haljine: sledeći primer Meryl, možete joj dodati bluzu i pripijenu jaknu.

Meryl Streep, 1980. na premijeri “Postcards From The Edge” i u Los Anđelesu 1990. godine

Naglašeni aksesoari

Ogromne naočare samo su nakratko ustupile mesto uskim futurističkim modelima, ali takvi okrugli okviri gotovo nikada ne nestaju sa modernih radara. Pored naočara ne zaboravite na perle u boji. Prisutne su u mnogim kolekcijama renomiranih brendova ove sezone.

foto:harpersbazaar.ru

Najnovije