Harper's Bazaar Srbija

SFF report: Jesse Eisenberg za Harper’s BAZAAR pravo sa crvenog tepiha

Razgovarali smo sa jednom od glavnih zvezda Sarajevo Film Festivala koja večeras predstavlja svoj rediteljski prvenac.

Jedna od najvećih zvezda Sarajevo Film Festivala, američki glumac, reditelj i dramski pisac Jesse Eisenberg, večeras se prošetao crveim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, gde ga je dočekao veliki broj zaljubljenika u sedmu umetnost. 

Ovogodišnji dobitnik Počasnog Srca Sarajeva, koji je svetsku popularnost stekao filmom Društvena mreža, u kojem igra tvorca fejsbuka, Marka Zuckerberga, ove godine u Sarajevo dolazi i kao reditelj – u Ljetnjem kinu Coca – Cola, gde će mu biti uručeno priznanje, premijerno će biti prikazan njegov dugometražni igrani prvenac, Nakon što spasiš svet. 

Pre nego što je otišao da primi nagradu, zadovoljno je delio autograme i ćaskao sa novinarima, pa smo iskoristili priliku da mu postavimo nekoliko pitanja.  

Jesse, ponovo se vraćate u Sarajevo, po čemu se ova poseta razlikuje od prve? 

– Bio sam ovde pre 12 godina nekoliko nedelja i oduvek sam želeo da se vratim ponovo, posebno da bih pokazao supruzi ovaj divni grad i to koliko se izmenio u poslednje vreme.

Ove godine primate i Počasno Srce Sarajeva, koliko vam to priznanje znači? 

– Uzbuđen sam što dolazim u Sarajevo samo kao turista, što mogu opet da vidim ovaj divni grad i posetim svoje prijatelje ovde, ali doći ponovo ovde sa svojim filmom je posebno uzbudljivo. Ovo je moj omiljeni grad i srećan sam kad god imam priliku da ga posetim. Primiti nagradu u Sarajevu je bonus. 

Mi vas znamo kao glumca, sada nam se predstavljate kao reditelj, znamo da pišete. U kojoj ulozi se osećate najbolje? 

– Volim pisanje, mnogo vremena provodim u biblioteci u Njuorku, to je moje omiljeno mesto i omiljeno provedeno vreme. 

Pre nekoliko godina bili ste u Srbiji i snimili epizodu serije Žigosani u reketu. Po čemu pamtite to iskustvo? 

– Posećivao sam prijatelja na setu, a on je jedan od producenata te serije, a kako volim košarku, pitao sam ga da li mogu da budem u jednoj sceni. I tako smo, dan pre snimanja, brzo napisali scenu za mene, u kojoj igram sina vlasnika američkog košarkaškog kluba. Glumac sam, volim košarku i volim da provodim vreme na vašim prostorima, sve to je bio savršen miks mojih ljubavi. 

Tekst: Tamara Bogunović

Fotografije: Marina Bugarčić 

 

Najnovije