Kako učiti iz svojih neuspeha?

Američka pevačica, rođena 1984, najpoznatija po hitu I Kissed a Girl, naizgled je doživela meteorski uspon ka uspehu. Da li je zaista bilo tako? U stvarnosti, pre nego što je postala širom sveta poznato ime, iskusila je mnoštvo slamajućih neuspeha.

Katy Perry sa mlađim bratom Davidom koji se tokom odrastanja takođe opredelio za bavljenje muzikom

Tokom detinjstva, porodica joj je često živela u oskudici, čak i ispod granice siromaštva, prinuđena da koristi markice za hranu. To je ostavilo velikog traga na budućoj pevačici, koja je odmalena shvatila da se stvari ne dostižu lako i da će morati najsrčanije da radi da bi nešto postigla, upravo ono što ju je i održalo kroz sve neuspehe.

Poslednji album Katy Perry Witness izašao je 2018.godine. Tada je, ofarbavši se u plavo, promenila imidž kojeg se i danas drži

U detinjstvu je zajedno sa braćom i sestrama često slušala gospel muziku. U trinaestoj je na poklon dobila gitaru, na kojoj je ubrzo počela da izvodi pesme koje je sama napisala. 1999. je napustila školovanje da bi se potpuno posvetila muzici, preselila se u Tenesi i 2001. za malu kuću Red Hill Records izdala gospel album nazvan Katy Hudson. Album je prodat u samo 200 primeraka pre nego što je diskografska kuća nekoliko meseci kasnije prestala da postoji.

Perry je 2004. potpisala za drugog izdavača, Javu, povezanog sa velikom kućom The Island Def Jam Music Group, kako bi radila na solo albumu. Međutim, kada je Def Jam raskinuo ugovor sa Javom, album je ostao u arhivu. Perry  je potom potpisala za Columbiju i tokom naredne dve godine snimala nove pesme. Ali pre nego što je i taj album završen, Columbia je raskinula ugovor sa njom.

Veliki proboj je konačno nastupio 2007, potpisivanjem ugovora sa kućom Capitol. Iako je, kad je 2008. izdala budući hit I Kissed a Girl Perry imala samo dvadeset četiri godine, ono što je svetu izgledalo kao uspeh ostvaren preko noći je zapravo predstavljalo kraj dugih devet godina trpljenja i truda.

 

M.N

Foto: Profimedia

Najnovije