Harper's Bazaar Srbija

Ključni momenti sa dodele Zlatnih Globusa 2024.

Ko je imao najlepšu haljinu, ko je odneo zlatne statuete kući i ko je naljutio Selenu Gomes?

81. Golden Globes ceremonija zvanično je započela sezonu dodele nagrada u 2024.

Zlatni globus 2024. doneo je glamur crvenog tepiha, smeh i inspirativne govore o prihvatanju u nedelju, 7. januara. A sada kada su trofeji podeljeni i čaše za šampanjac odzveckale svoje, zaokružili smo neke od najvažnijih momenata koje ste možda propustili na dodeli nagrada.

Od okupljanja zvezda do neprijatnih situacija (Bolno neugodan uvodni monolog domaćina večeri, Joa Koya, tračarenje Selene Gomez i Taylor Swift, kao i neočekivano pojavljivanje Kylie Jenner), donosimo vam trenutke famozne noći koji su najviše privlačili pažnju.

Istorijski momenat Lily Gladstone

Osvojivši nagradu za najbolju glumicu za film “Killers of the Flower Moon”, Lily Gladstone je ušla u istoriju kao prva žena indijansko domorodačkog porekla koja je osvojila ovu zlatnu statuetu.

“Vulvaliciously” šik Gillian Anderson

Glumica se na dodeli Zlatnih Golobusa pojavila u custom haljini Gabriele Herst, koja je na prvi pogled delovala skromno, ali je imala motiv koji je privukao ogromnu pažnju. U slučaju da ste propustili, suknju toalete krasile su izvezene vulve.

Ručno šiveni anatomski ukrasi rađeni su belim koncem koji je pomalo odskakao od krem haljine, ali je i dalje ostao suptilan. Prema dizajnerki, haljina je napravljena u Njujorku u internom studiju, a za vez svakog motiva bilo je potrebno oko tri i po sata.

Zvezda Calvin Klein kampanje dobitnik je zlatne statuete

Jeremy Allen White, koji nas je do juče uveseljavao svojim fotografijama za najnoviju kampanju brenda Calvin Klein, zasluženo je osvojio nagradu za najboljeg glumca u TV serijama komičnog karaktera (iako se “The Bear” ne bi baš mogla podvesti pod komediju – ispravite nas ako grešimo).

Superstar Barbie

Margot Robbie još jednom nas je počastila throwback-Barbe outfitom. Možda je od ukupno 9 nominacija film osvojio svega dve – za najbolju pesmu Billie Eilish i novu kategoriju Box Office, ova Barbika dobro se potrudila da ostavi utisak na dodeli Zlatnih Globusa svojom pojavom.

Njen custom made Giorgio Armani izgled, bio je referenca na lutku Superstar Barbie iz 1977.

Neočekivano iskazivanje ljubavi novog celebrity para

Kylie Jenner i Timothée Chalamet, imali su svoj prvi red carpet debi kao par. Ne samo da su se pojavili zajedno (na iznenađenje sveopšte javnosti) na ceremoniji dodele nagrada, već su, sve vreme, i iskazivali ljubav bez zadrške.

Šta je potreslo Selenu Gomez?

Jedan od najviralnijih videa sa 81. ceremonije Zlatnih Globusa zasigurno je onaj kada je Selena Gomez tračarila sa svojom bff Taylor Swift i Keleigh Sperry. Dok svi spekulišu da je drama odigrana oko Kylie Jenner i Timothéea Chalameta, i navodnog Seleninog pokušaja da se slika sa svojim kolegom, što je ljubomorna Kylie sprečila, bliski izvori miss Gomez tvrde da se ništa slično nije desilo.

Brie Larson konačno je upoznala svog idola

I zvezde imaju svoje zvezde kojima se, pa, praktično klanjaju. To se upravo desilo sa glumicom Brie Larson, koja je na crvenom tepihu Golden Globes 2024. bukvalno zaplakala od sreće kada je ugledala Jennifer Lopez. Cute or weird?

Foto: Profimedia, X

Najnovije