Kylie i Kendall Jenner odbijaju da plate zaposlene

Još jedan skandal izbio je u porodici Kardashian-Jenner.

Kylie Jenner izgubila je status najmlađe milijarderke prema časopisu Forbes, a sada se pojavila i u ulozi beskrupuloznog poslodavca. Zajedno sa njom, ova sumnjiva čast pripala je i Kendall Jenner.

Pokazalo se da devojke nisu plaćale zaposlene u fabrici koja je bila angažovana na objavljivanju kolekcije Kendall + Kylie SS20. Mnoge porudžbine su otkazane još u martu iz očiglednog razloga, ali do tada je fabrika već uspela da isporuči deo njih. Međutim, radnici u šivaćim radnjama i dalje nisu dobili platu za svoje jasno obavljene radove.

Prema @diet_prada, zaposleni u fabrikama gde se šiju odevni komadi često su u ranjivim položajima. Oni nemaju pristojne uslove rada, a da ne spominjemo izuzetno niske plate – a takve su stvarnosti postojale i izvan pandemije.

„Mnoge prodavnice se ponovo otvaraju i počinju ponovo zarađivati. Međutim, fabrike su i dalje bile zaglavljene čekajući plaćanje stare robe koju možda nikada neće proslediti dobavljačima. Ako govorimo o održivosti, onda moramo razmišljati ne samo o brendovima koji proizvode prirodni pamuk “, tvrde tvorci ovog profila na Instagramu.

Kendall i Kylie nisu imale vremena da komentarišu. “Možda Kylie više nije milijarderka, ali ipak bi trebalo imati malo ljudske pristojnosti”, rekli su kreatori @diet_prada.

foto:bazaar.ru

Najnovije