Harper's Bazaar Srbija

Novi film sa Kristen Stewart oštro kritikovan zbog mučnih scena sa princezom Dianom

"Zaista je okrutno prikazati je takvu. Potpuno je nepotrebno."

Kraljevski stručnjaci kritikovali su novi film o Diani Spencer sa Kristen Stewart u glavnoj ulozi rekavši da film lišava pokojnu princezu njenog “poštovanja i dostojanstva” i da je “beskoristan”.

Prvi trejler za film “Spencer” čija je radnja smeštena u 1991. godinu objavljen je prošlog meseca, a u njemu vidimo kako Diana luta po imanju Sandringham Estate za vreme Božića, dok se njen brak sa princom Charlesom raspada pod pritsikom glasina o razvodu i neverstvu.

Scenario prati tok priče u kojem Diana shvata da mora da se “skloni sa puta prema kojem bi jednog dana postala kraljica“.

Reditelj je objasnio je da se drama neće baviti Dajaninom tragičnom smrću, već će se fokusirati na njen odnos sa suprugom i ljubav koju neguje prema deci princu Williamu i princu Harriju.

Posebno teške za gledanje biće scene u kojima se Diana rasplače pred sinom Williamom dok se bori sa svojim poremećajem u ishrani i samopovređivanjem.

U posebno uznemirujućim scenama iz novog filma, emotivna Diana mašta o tome da se baci niz stepenice i davi se u bisernoj ogrlici koju joj je poklonio suprug princ Charles.

Ingrid Seward, glavna urednica časopisa Majesty Magazine izjavila je sledeće: “Zaista je okrutno prikazati je takvu (…) William i Harry će biti veoma ljuti i povređeni zbog ovoga.

Kraljevski biograf i stručnjak Penni Junor je dodala: “To je zaista nepotrebno. Znam da je Villiam bio tamo kad je bila nesrećna, ali zvuči mi kao da je film pogrešan.”

U galeriji pogledajte fotografije scena iz filma “Spencer” čija je premijera zakazana za 5. novembar.

Foto: Profimedia, YouTube

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije