Harper's Bazaar Srbija

Taylor Swift je u ponoć izbacila dva nova albuma

Poslušaje albume "The Tortured Poets Department" i "The Alchemy"

Taylor Swift je u ponoć objavila album “The Tortured Poets Department” zajedno sa bonus albumom “The Alchemy”. Početni album “Tortured Poets Department” sa 16 pesama predstavlja opušteno i blago slušanje na prvi pogled, ali ako pažljivo pratite tekstove – kao što to većina veoma posvećenih fanova radi – otkrićete haotičan i komplikovan tok svesti gde Swift prolazi kroz talase srčanog bola, čežnje, besa i samorefleksije.

Jedan od primera među mnogima dolazi na 12. pesmi albuma “loml” – što je internet sleng za “ljubav mog života” – u kojoj Swift peva: “Volela bih da mogu da zaboravim kako smo skoro imali sve.” Nakon što peva reči “ljubav mog života”, na samom kraju pesme zaključuje: “Ti si gubitak mog života.”Da bi obeležila objavljivanje albuma, Swift je napisala da je album “antologija novih dela koja odražavaju događaje, mišljenja i sentimente iz prolaznog i fatalističkog trenutka u vremenu – trenutka koji je bio jednako senzacionalan i tužan” na svojoj verifikovanoj Instagram stranici u petak.

Ona je najavila svoj 11. studijski album “The Tortured Poets Department” dok je primila Grammy za Album godine za album “Midnights” u februaru, a fanovi su od tada analizirali svaki detalj. Od samog naziva albuma do pažljivo odabranih plejlista Taylor Swift na Apple Music-u koje se odnose na pet faza tuge, sigurno je reći da smo već znali da je ovaj album namenjen “tužnim devojkama”.

Iako nije prošlo ni 24 sata od objavljivanja albuma, njeni fanovi već dešifruju tekstove pesama i pronalaze skrivene poruke u preko 30 novih pesama. Pesma “The Alchemy” je puna fudbalskih referenci, pri čemu Swift izražava mnoge termine povezane sa tim sportom. Prisustvo Taylor Swift na različitim fudbalskim utakmicama Kelce-ija je kulminiralo njihovim susretom na terenu posle Super Bowla. Kao i poljupcem nakon što je Kansas City Chiefs odneo pobedu. Ovaj događaj se čini kao inspiracija za stihove: “Bez majica, tvoji prijatelji te podižu iznad svojih glava / Pivo se lepi za pod, ovacije odjekuju jer su rekli / ‘Nema šanse da budeš najbolji u ligi’ / Gde je pehar? On samo dolazi, trči ka meni.”

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije