Harper's Bazaar Srbija

Stiže igrani film o Amy Winehouse, a mi imamo fotografiju glumice koja će je glumiti

A evo koliko Marisa Abela liči na čuvenu pevačicu

Snimanje dugo očekivanog biografskog filma Back To Black koji prikazuje život slavne birtanske pevačice, Amy Winehouse, trebalo bi da počne ovog meseca. Režiraće ga Sam Taylor-Johnson, koja je režirala i Nowhere Boy, Fifty Shades of Grey i Gypsy. Britanska glumica Marisa Abela, koju možda prepoznajete iz HBO drame Industry će glumiti pevačicu.

Prva slika Marise kao Amy je objavljena i ljudi već komentarišu upadljivu sličnost.

Prema filmskom studiju, Back To Black će se fokusirati na Amyn izuzetan život, kreativnost i iskrenost koji su obuhvatali sve što je uradila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i ulice Camden High Street iz 90-ih do globalnog fenomena koji je zahvatio čitav svet.

Komentarišući film, rediteljka Sam Taylor-Johnson kaže: „Moja veza sa Amy počela je kada sam napustila koledž i počela da se družim se sa  kreativno raznolikom londonskom scenom – Kamden. Zaposlila sam se u legendarnom KOKO CLUB-u, i još uvek mogu da osetim miris svake pijace, vintage radnje i ulice. Nekoliko godina kasnije Amy  je napisala svoje zapanjujuće iskrene pesme dok je živela u u ovom kraju. Kao i kod mene, postao je deo njenog DNK. Prvi put sam je videla da nastupa na šou talenata u džez klubu Ronnie Scotta u Sohou i odmah je bilo očigledno da nije samo „talentovana“… bila je genijalna. Osećam se uzbuđeno i ponizno što imam ovu priliku da ostvarim Amyinu predivno jedinstvenu i tragičnu priču u bioskopu, praćenu najvažnijim delom njenog nasleđa – njenom muzikom. Potpuno sam svesna odgovornosti i nadam se da ću napraviti film koji ćemo svi voleti i čuvati zauvek.”, rekla je rediteljka na konferenciji za štampu povodom filma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marisa Abela (@marisaabela_)

Što se tiče datuma izlaska filma, on još uvek nije potvrđen, ali se očekuje da će to biti 2024. godine.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije