Harper's Bazaar Srbija

Ana de Armas je nova Marilyn Monroe

Izašao je trejler za novi film o najvećoj ikoni XX veka.

Najpopularnija streaming platforma na svetu, Netfliks, objavila je tizer za novi film o Marilyn Monroe.

Reč je o ostvarenju Andrewa Dominika, “Blonde” ili kod nas u slobodnom prevodu “Plavuša”, a u kojem glavnu ulogu tumači glumica španskog porekla Ana De Armas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Ako je suditi po reakcijama na digitalnim medijima, De Armas se potpuno stopila sa ulogom holivudske dive i u nekoliko kadrova prikazala širok spektar emocija svoje junakinje, da već sada deluje kao da je ovo njena najveća uloga u karijeri. 

Ko je lepa crnka koja će tumačiti najpoznatiju plavušu na svetu?

Ana De Armas, koja je trenutno jedna od najtraženijih glumica u Holivudu. Igrala je u popularnoj španskoj seriji Internat, neki je pamte po vezi, ali i filmu, sa Benom Affleckom, Deep Water, u kojem se, bukvalno, ogolila u svakom smislu, a nekima je poznata kao Bondova devojka – u 25. nastavku o najpoznatijem agentu svih vremena, Nema vremena za umiranje, De Armasova igra Palomu, agenta CIA, koja Bondu pomaže u misiju.

Rođena je u Santa Kruz del Norteu, na Kubi, blizu Havane. Njeni baba i deda sa majčine strane su Španci, a glumica je preko njih dobila špansko državljanstvo i preselila se u Madrid kada je imala 18 godina.

Zanimljivo je da je Ana naučila engleski za samo 4 meseca, kada se preselila iz Španije u Holivud, u 25. godini.

Izjavila je da je bilo trenutaka kada uopšte nije razumela dijaloge koje je govorila na audicijama. 

– Prvi put kada sam čitala svoj deo, nisam imala pojma šta znači “izvinjavam se” (“I beg your pardon”), otkrila je u jednom intervjuu i ispričala da je toliko silno želela da glumi, uprkos tome što većinu dijaloga na svojim audicijama nije razumela.

Na mnogo boljem engleskom, u intervjuu za magazine People koji je dala nedavno, otkrila je da se mesecima spremala za ulogu Marilyn.

– Trebalo mi je devet meseci učenja dijalekta i vežbanja, kao i nekoliko seansi ADR-a (novog snimanja dijaloga, na postojeći video snimak). Bilo je iscrpljujuće. Mozak mi je bio spržen, ispričala je o predstojećem filmu.

Da bi ličila na legendarnu glumicu, morala svakodnevno da po nekoliko sati sedi u frizerskoj stolici, gde su joj skrivali prirodnu kosu specijalnim maskama, na koju bi posle stavljali periku. 

No, fizičke pripreme nisu ni upola bile teške kao one emocionalne i psihološke, jer je morala da uđe u jedan vrlo kompleksan lik.

– Njen život nije bio jednostavan, jer morate zaista da uđete duboko u taj period i ono što joj se desilo, njenu priču. Bilo je vrlo intenzivno. Prošla je mnogo toga što nije bilo lako u to vreme, a ne bi bilo ni sada. Imala sam sreću što sam imala više meseci da se pripremim. Obično nemamo taj luksuz i moramo da žurimo s projektom, ali sam ja zaista imala vremena da je proučim. O njoj imam toliko materijala, toliko toga da gledam i slušam. To sam i uradila i mislim da je rezultat izuzetan i vrlo potresan, izjavila je. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije