Harper's Bazaar Srbija

Film koji željno isčekujemo: Horor “Nosferatu” sa Lily-Rose Depp u glavnoj ulozi

Gotički horor inspirisani je istoimenim kultnim nemačkim klasikom.

Novi horor film Lily-Rose Depp

Nakon što je preneo publiku u šume Nove Engleske iz 17. veka filmom “The Witch”, na vetrovito ostrvo iz 80-ih filmom “The Lighthouse” i valovita brda Islanda iz 10. veka filmom “The Northman”, Robert Eggers vodi nas u Transilvaniju najnovijim ostvarenjem “Nosferatu” – gotičkim hororom inspirisanim istoimenim nemačkim klasikom FW Murnaua, o vampiru koji putuje u Nemačku u potrazi za lepom mladom ženom.

Ko će igrati u filmu?

Anya Taylor-Joy bila je prvi izbor za glavnu žensku ulogu, međutim zbog drugih poslovnih angažmana, glumica je svoje mesto ustupila mladoj zvezdi Lily-Rose Depp.

Bill Skarsgård, publici poznat iz filma “It”, tumačiće ulogu Grofa Orloka. Ekipi filma pridružili su se I Nicholas Hoult u ulozi Thomasa Huttera i Emma Corrin kao novi lik po imenu Anne Harding.

Radnja filma

Film iz 1922. počinje u izmišljenom nemačkom gradu Visborgu iz 19. veka, gde se agent za nekretnine Knock sprema da pošalje zaposlenog Thomasa Hhuttera da upozna privlačnog novog klijenta koji živi u zamku duboko u transilvanijskim planinama. Po dolasku, Hutter je zaintrigiran, a zatim i uplašen ponašanjem Grofa Orloka: danju spava u kovčegu; pokušava da isiše Hutterovu krv nakon što je slučajno posekao prst; a zatim ugleda fotografiju Hutterove žene, Ellen, kojom postaje opsednut. Orlok zatim odlazi u Visborg da je uhodi i ostavlja trag uništenja za sobom.

S obzirom na to da Eggers i piše i režira rimejk ovog čuvenog ostvarenja, sa sigurnošću se može očekivati da će biti nekoliko obrta koji odstupaju od izvornog materijala, mada – s obzirom na autorov karakterističan, halucinantni vizuelni stil – očekuju se i jednako upadljivi prikazi kao i u originalu.

Foto: Profimedia

Harper’s Bazaar

Najnovije