Harper's Bazaar Srbija

Filmska “feel good” preporuka: Romantična komedija Faraway osvaja svojom realnošću

Iskreno pre svega.

Ona ima 49 godina, nije savršeno lepa, niti zgodna i iznova se zaljubljuje. Možda niste zamišljali da će ovakva žena nositi priču jedne ljubavne komedije, ali ne sudite odmah “o knjizi po koricama”, jer realni momenti filma upravo su ono što donosi šarm ovom evropskom ostvarenju.

Faraway, Netflix-ov nedavno objavljen projekat, prikazuje život potagonistkinje Zeynep (nemačke glumice ‎Naomi Krauss), koja nakon smrti svoje majke, saznaje da je nasledila kuću na hrvatskom primorju. Posle jedne razočaravajuće sahrane i neprijatnih spleta okolnosti ona bez ikakve prethodne najave odlazi iz Nemačke za Dalmaciju, odakle kreće njeno putovanje samootkrivanja.

Iako možda nije priča svake žene, gledajući film svako se može poistovetiti sa situacijama kroz koje glavna junakinja prolazi. Zaplet price tera na razmišljanje, uz dosta duhovitih trenutaka i razgovora koji proizlaze iz srca.

Pored glumca sa naših prostora, Gorana Bodgana, koji je doprineo priči svojom harizmom, ono što će vas dodatno očarati u ovom filmu jesu lepote jadrana i divlji pejzaž koji oduzimaju dah, plava vrata njene starinske kuće, jednostavan i organski način života, i najvažnije – kako se život žene ne završava posle braka i dece. Dokle god postoji volje i slobodnog duha, postojaće i načina da se dobro živi.

Dakle: Ogromna preporuka za vikend opuštanje!

 

Foto: Profimedia ©Netflix/Courtesy Everett Collection, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije