Harper's Bazaar Srbija

Lily Collins kao Polly Pocket: Stiže film o još jednoj lutki kuće Mattel

Scenario i režiju potpisuje Lena Dunham.

Sa neverovatnim brojem gledalaca tokom prvog vikenda prikazivanja, film Barbie zaradio je 414 miliona dolara širom sveta, čime je postao najuspešniji film ikada sa radnjom i likovima koji su zasnovani na lutki.

Nakon rekordnog uspeha filma Barbie, upravo se pojavila vest o tome da će o još jednoj lutki kuće Mattel biti snimljen film. Reč je o Polly Pocket, koju bi trebalo da igra Lily Collins, voljena Emily in Paris. 

Naime, film režira Lena Dunham (poznata po HBO seriji The Girls) najavljen je još 2021, a fokusira se na malu devojčicu i njenu prijateljicu koja može da stane na dlan. Rediteljka, koja je ujedno i scenaristkinja, izjavila je za magazine Variety da kreira film koji je pametan i razigran i koji se obraća mladim ženama – bez nipodaštavanja.

– Polly Pocket mi je pružila bezbroj sati dečjeg ekspaizma i maštarenja kad sam bila devojčica – dala mi je maleni svet magije i autonomije u pripovedanju, pa je prilično poetično to što sada, kao rediteljka, mogu da obradim sve te ideje, istakla je Dunham.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Collinsova je zasad jedina glumica čije je učešće u filmu o malenoj Mattelovoj lutki poznato, a biće potpisana i kao producentkinja.

– Kao devojčica koja je bila opčinjena Polly Pocket, ovo je za mene ostvarenje sna i jedva čekam da sve te male igračke oživim na velikom platnu, izjavila je i Lily za magazine Variety.

Sa još 45 filmova koji su, navodno, u pripremi – Mattel filmski univerzum tek je u začetku. Ipak, još uvek se ne zna kada počinje snimanje Polly Pocket jer štrajkovi Zajednice scenarista Amerike (WGA) i Glumačkog sindikata (SAG – AFTRA) zaustavljaju sve produkcije.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije