Harper's Bazaar Srbija

Mjuzikl „Diana“ dolazi na Netflix pre premijere na Brodveju

Budući da pandemija potpuno uništava pozorišnu industriju, mjuzikl – koji je trebalo da otvori Brodvej početkom ove godine – biće snimljen specijalno za streaming servis bez publike. Međutim, iako debituje na mreži, još uvek postoje planovi da „Diana“ otvori pozornicu 25. maja 2021. godine.

Glumci će igrati predstavu u praznom auditorijumu. Ovo je prvi put da jedna predstava debituje online, pre nego što je održana premijera.

Prema rečima producenata, oni su “više nego srećni, što mogu da predstave svoj mjuzikl ljubiteljima pozorišta iz različitih zemalja.”

„Iako ništa ne zamenjuje živo gostovanje, drago nam je što će naša predstava biti deo kvalitetnog zabavnog sadržaja koji Netflix donosi svojim pretplatnicima širom sveta“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pred-premijerne projekcije mjuzikla održane su početkom marta, ali je zvanično otvaranje odloženo zbog pandemije. Novi datum pozorišne premijere određen je za 25. maj 2021. godine. Mjuzikl će govoriti o Dianinom razvodu od princa Charlesa, njenom društvenom životu i dobrotvornom radu.

Muziku je napisao klavijaturista David Bryan, a glavnu ulogu igraće britanska glumica Jeanna de Waal.

foto:bazaar.ru


Najnovije