Harper's Bazaar Srbija

Najistaknutiji momenti sa dodele BAFTA 2024.

Za slučaj da ste propustili.

Ceremonija dodele BAFTA 2024. bila je najblaže rečeno – uzbudljiva. Dvočasovna ekstravaganca upotpunjena ohrabrujućim pobedama, šarmantnim govorima, dirljivim odavanjem počasti i pauzama vrednim mema. Odakle uopšte da počnemo?

Lily Gladstone, koja ima velike izglede da osvoji Oskara za najbolju glumicu, nije dobila nominaciju ovog puta, dok je u ovoj kategoriji nagradu odnela Emma Stone za film Poor Things. Takođe, Poor Things je nagrađen i za najbolje kostime i produkcijski dizajn – opravdano. S druge strane, u kategorji najbolji film i najbolji glumac pobedu je odneo Oppenheimer i Cillian Murphy, dok je Mark Ruffalo (nominovan za najbolju sporednu ulogu za Oskara) sa BAFTA-e izostavljen. Greta Gervig, Selin Song, Iorgos Lantimos i Martin Skorseze propuštaju nominacije za najbolju režiju, a film Barbie je odbijen za najbolju šminku i frizuru.

Sinoćnu ceremoniju dodele filmskih nagrada Britanske akademije, nije propustio ni princ William. Iako je ovog puta ostao usamljen na crvenom tepihu zbog princezine bolesti, društvo su mu pravile filmske zvezde, ali i proslavljeni fudbaler, David Beckham.

Filmski partneri Carey Mulligan i Bradley Cooper (Maestro), kao i Margot Robbie i Ryan Gosling (Barbie), na oduševljenje fanova, pozirali su zajedno foto-reporterima na crvenom tepihu, za razliku od Daisy Edgar Jones i Paula Mescala (Normal People), koji su viđeni zasebno.

Ryan Gosling je imao još jedan virtuelni momenat sa partnerkom iz filma “La la land”, Emmom Stone, dok je izlazila da primi nagradu za najbolju glumicu, kada joj je u znak podrške namignuo.

Pa ipak, možda je najveće iznenađenje večeri bio glumac, Michael J. Fox, koji se uprkos svojim zdravstvenim problemima, pojavio na sceni kako bi proglasio najbolji film. Zvezda filma „Povratak u budućnost“, kojoj je 1991. dijagnostifikovana Parkinsonova bolest, zadivio je publiku tako što je ustao iz svojih kolica da uruči nagradu.

Least but not last: hajlajt večeri bili su, svakako, spektakularni outfiti, kojima su zvezde plenile tokom čitave večeri. Perja, šljokica i izreza bilo je u izobilju, kao i smelih, vibrantnih nijansi i krojeva u službi elegancije, kakva dolikuje holivudskim glumcima.

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije