Harper's Bazaar Srbija

O čemu će se tačno raditi u filmu “Barbie”?

Novi film Grete Gerwig postao je internet senzacija, ali niko nije siguran šta nas očekuje.

Za slučaj da ste, nekim čudom, propustili – stiže nam Barbie film. Čini se da nije namenjen ni deci: dok će čuvenu lutku oživeti Margot Robbie, rediteljka Greta Gerwig, trostruka dobitnica Oskara, poznata je po feminističkom izrazu u svojim ostvarenjima, poput Little Women i Lady Bird.

Od kada su prve slike barbi i kena (kog će glumiti Ryan Gosling) objavljene u aprilu, internet je imao samo jednu misiju, da sazna o čemu će se raditi u filmu. Znamo da će glumačka postava biti puna zvezda: Kate McKinnon, America Ferrera, Simu Liu, Will Ferrell i Issa Rae pridružiće se barbiki i kenu. Za sada, jedini zvanični uvid koji imamo o radnji je rečenica na IMDb stranici filma: „Lutka koja živi u ‘Barbilendu’ izbačena je jer nije dovoljno savršena i kreće u avanturu u stvarnom svetu. “

Dodatni (ali nepotvrđeni) izvori tvrde da u filmu, barbi postaje razočarana stvarnim svetom nakon što otkrije izazove sa kojima se suočava prava žena (seksizam, nerealni standardi lepote, itd.). Konflikt kulminira kada postane jasno da se kenu dopada realni svet  – iako još uvek voli barbi. U isto vreme, zli direktor kompanije Mattel (glumi ga Ferrell) na potezu je da vrati plastični par u Barbilend.

S obzirom na to da je film zakazan za leto 2023. godine, imamo još vremena do objavljivanja zvaničnog trejlera. Do tada, moraćemo da se zadovoljimo svakodnevnim paparaco fotografijama sa seta, koje prikazuju neon-sportsku zabavu iz 80-ih, ružičaste kaubojske kombinezone i savršeno izvajanog Ryana Goslinga. Jedva čekamo više.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije