Harper's Bazaar Srbija

Povratak najvoljenijeg serijskog ubice na TV ekrane

“DEKSTER_ NOVA KRV” OD 6. FEBRUARA SAMO NA FOX KANALU!

Dobro ocenjena od kritičara, ali i od publike na sajtu IMDb, mini-serija “Dekster: Nova krv”, nastavak popularne krimi-drame “Dekster” (2006-2013), premijerno je počela da se emituje na kanalu FOX od 6. februara.

Radnja je smeštena 10 godina posle događaja iz poslednje epizode originalne serije “Sećate li se čudovišta?”. Svakog četvrtka od 22.00 pratićemo Dekstera Morgana koji živi pod lažnim identitetom Džima Lindsija u malom gradu Ajron Lejks, u državi Njujork. Za sve one koji su ga poznavali, Dekster je preminuo u tragičnoj nesreći na brodu tokom uragana u Majamiju. Uspeo je da smiri svoju mračnu stranu, ne želeći više da udovoljava njenoj krvožednosti, i već čitavu deceniju nema želju za ubijanjem. Niko iz njegovog okruženja ni ne pomišlja da je on nekada bio serijski ubica, koji iza sebe ima na stotine žrtava.

Dekster radi u prodavnici sportske opreme i ima devojku Andželu Bišop, koja je načelnica policije. I baš kada budemo pomislili da Dekster drži sve pod kontrolom, pojaviće se njegov 16-godišnji sin Harison tražeći odgovor na pitanje zašto ga je napustio pre 10 godina. Iznenada, Deksterov miran i kontrolisan život ispada iz koloseka. Prepušta se mračnoj strani i počinje da se sukobljava sa Kurtom Koldvelom, omiljenim stanovnikom grada. Hoće li Dekster moći da bude i serijski ubica i dobar otac svom sinu, dok se u isto vreme zabavlja sa šeficom policije? Da li će njegov sin, koji je kao i Dekster svedočio ubistvu svoje majke, osetiti zov sopstvene mračne strane? Odgovore ćete saznati ukoliko od 6. februara budete uz seriju “Dekster: Nova krv” na kanalu FOX.

 A kako legendarni Dekster izgleda danas?

– Za početak, niko iz njegovog okruženja ni ne pomišlja da je on nekada bio serijski ubica, koji iza sebe ima na stotine žrtava. Dekster radi u prodavnici sportske opreme i ima devojku Andželu Bišop, koja je načelnica policije – otkriva glumac Majkl Si Hol, koji je u popularnom krimi serijalu i dočarao glavnog junaka, i odgovara na pitanje koje sve ljubitelje ovog antijunaka najviše zanima. Da li je ovde kraj sage o Deksteru?

– Život me je naučio da nikad ne govorim nikad, ali mi se čini da je njegova priča ovde završena. Uostalom, na kraju serije ćete i sami shvatiti zašto. Ostavljena je mogućnost za nastavkom, ali ne sa Deksterom, već sa njegovim sinom. Svi koji me poznaju, znaju koliko mi je ova uloga promenila karijeru, ali i koliko je, sa druge strane bila opterećujuća za mene. Producenti se često šale na moj račun, pa kažu da sam ja verovatno jedina osoba na svetu koja bi više od svega volela da vidi Dekstera mrtvog. Plašim se da nisu daleko od istine (smeh). Veliko olakšanje je prepustiti ovaj lik zaboravu. Gledaoci vole njegovu sunčanu satiričnu harizmu, ali dok sam radio na ovoj seriji imao sam veliki problem – pomiriti se sa tim da je Dekster monstrum. Serijski ubica koji ubija bez trunke empatije. Krvoločno i brutalno. Ja jesam glumac, i ovo jeste posao, ali stvar kao što je hladnokrvno ubistvo ne može, a da ne poremeti ljudskost u vama – iskren je glumac.

 

Foto: Promo

Tekst: Promo

Najnovije