Harper's Bazaar Srbija

Stiže nova “Game of Thrones” saga!

Ne znam za vas, ali meni se čini kao da je poslednja sezona serije “Game of Thrones” bila u prošlom životu! Zaista, kada smo ono beše polemisali oko toga da li je u tim epizodama sve zbrzano i upropašćeno? Pre korone? Pre nove ere?

Ipak, dobra vest je da nam se “Game of Thrones” vraća na velika vrata – ne u vidu devete sezone koja će ispraviti sve greške iz prošlosti, već u vidu prequel serije posvećene kući Targaryen pod nazivom “House of the Dragon”. Ukoliko ste se uželeli čuvene epske fantastike mislim da je sasvim u redu da već sada počnete da precrtavate dane na kalendaru!

Kako prenose mediji, snimanje serije je počelo krajem aprila ove godine što je potvrđeno i fotografijom na kojoj vidimo okupljene glumce koje ćemo uskoro gledati na malim ekranima… 

… A nedavno su osvanule i prve fotografije sa snimanja!

Ako je verovati najavama, “House of the Dragon” će se emitovati u 2022. godini, na HBO kanalu. I zvanični Twitter nalog serije “Game of Thrones” potvrdio je da će se tokom ove godine raditi na pripremi priče o porodici Targaryen što nam daje još razloga da se unapred radujemo. Ovoga puta, ne stiže nam zima – već zmajevi!

Naša nova omiljena serija, ako smemo tako da kažemo, baziraće se na romanu Georga R. R. Martina “Fire & Blood” i vratiće nas 300 godina pre svega što nam je GOT prikazao. Tako, moći ćemo da vidimo neke od najznačajnijih događaja u životima ove porodice kao što je civilni rat, poznat kao Dance of Dragons, ali i posledice propasti Valirije.

Kada je reč o glavnoj glumačkoj postavci, Paddy Considine je dobio ulogu kralja Viserysa Targaryena, toplog, ljubaznog i pristojnog čoveka koji samo želi da održi i prenese dalje nasledstvo svog dede. No, kako to obično biva, dobri ljudi nisu nužno i dobri kraljevi. 

Olivia Cooke tumačiće lik Alicent Hightower, ćerke Ser Otto Hightowera, kraljeve desne ruke. Alicent važi za najlepšu ženu u Sedam kraljevstava koja poseduje dvorsku gracioznost, ali i političku oštroumnost.

Matt Smith će glumiti princa Daemona Targaryena, Viserysovog mlađeg brata. Daemon je izvrstan ratnik koji poseduje istinsku krv zmaja. No, kako se kaže, kad god se rodi Targaryen, bogovi bacaju novčić u vazduh…

Što se tiče ostalih uloga, prenosimo ih u nastavku:

Serija “House of the Dragon” će imati 10 epizoda na kojima George R.R. Martin radi zajedno sa scenaristom Ryanom Condalom koji stoji iza nekih od najpoznatijih GOT epizoda poput “Battle of the Bastards”. 

Pitate se gde je u celoj ovoj priči Daenerys Stormborn of the House Targaryen, First of Her Name, the Unburnt, Queen of the Andals and the First Men, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains, and Mother of Dragons? Kako je Emilia Clarke koja je tumačila njen lik otkrila 2019, ona zaista ne zna ništa o ovom spin-off-u iako sa svojim kolegama jeste komentarisala ovu vest u njihovoj WhatsApp grupi. Iako se tada nisu previše obazirali na novu sagu, možda će im se stav promeniti nakon što pogledaju prvu epizodu!

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Profimedia

Najnovije