Harper's Bazaar Srbija

24 sata sa… Luke Black

Otkrijte kako izgleda jedan običan dan u životu ovog neobičnog momka.

On je ekscentričan umetnik sa stavom. Kantautor, pevač, producent i instrumentalista hrabro ruši stereotipe pred sobom, ispisujući neka nova pravila.

10:00 Budim se i gledam u plafon oko trideset minuta. Nije mi lako da se naviknem na novi dan i obično mi treba vremena da se potpuno razbudim. Zaista volim da spavam i buđenje mi teško pada.

10:30 Kada konačno ustanem, istuširam se i sredim, slušam muziku i gledam šta ću da naručim za doručak. Hladna kafa je obavezna. Ukoliko imam sreće, prijatelji će mi biti online, igraćemo igrice dok čekam da mi doručak stigne.Ovaj deo dana koristim i da pogledam smešne stvari koje šeruju ljudi koji vole moju muziku, uglavnom na svom serveru na Discordu. To su stvari koje mi pomažu da se razbudim. 

12:00 Sada zapravo počinje smislen dan. Par sati odvojim kako bih se posvetio muzici, od razmrdavanja prstiju svirajući skale na klaviru, do blagog raspevavanja i pravljenja plana za dan pred sobom. Ne radim to ciljano zbog nastupa, već kao neku vrstu meditacije ili fizičke aktivnosti kojoj nisam sklon. U ovom periodu se trudim da ne gledam internet niti društvene mreže. Dok sve to radim, u isto vreme spremam se za izlazak. Ne razmišljam previše šta ću da obučem tako da mi to ne oduzima puno vremena.

London je njegov omiljeni grad 

14:00 Izlazim iz kuće jer se trudim da budem prisutniji na društvenim mrežama, a prijatelj, koji se time bavi, pomaže mi da to i snimim. U planu je 3-4 sata snimanja i trebalo bi da bude zabavno. Kao muzičari, danas moramo biti kreativni na svim poljima, međutim nisam neko ko je vešt u tome i  treba mi pomoć. Iako mi ovo nije deo svakodnevnice, danas se time bavim i verujem da će imati smisla. 

17:00 Uglavnom se nalazim sa prijateljima koji su završili posao i idemo na ručak. Ovo mi je omiljeni deo dana jer mogu sve da ih vidim i uvek mi poprave raspoloženje. Volim da čujem kako su oni proveli dan, pogotovo što nam se rasporedi razlikuju. Njihove radne obaveze su gotove, a ja se pripremam uz čašu vina za ostatak svog dana. 

18:30 – 19:00 Ovo je vreme kada počinje moj radni dan jer uglavnom stvaram uveče. U prvom delu večeri imam probu – trenutno pravim, produciram i osmišljavam nastup koji će biti deo turneje po Evropi. Želim da promenim skoro sve iz mojih prethodnih performansa i da svaku pesmu osvežim. To podrazumeva svakodnevnu produkciju i vežbu da se kroz detalje dobije najbolji rezultat. Ne mogu tačno da napravim format po satima kad se šta radi jer zavisi od koncentracije, ali provodim dugi niz sati u poslu.

Samo jedan od detalja sa nastupa na Evroviziji 

23:00 Ako damo sebi 4 sata koncentracije na jednom projektu, vreme je za malu pauzu za obrok pre nego što nastavimo dalje. Jedna od super stvari kada radite sa ljudima je da će vas podsetiti na pauzu, jer ja kada uđem u mood stvaranja zaboravim na hranu, pa čak i na vodu.

23:30 Nastavljamo rad na drugom projektu, trenutno pravim muziku za kanadski film koji iziskuje potpuno različit žanrovski pristup pesmi, pa radimo sa pravim instrumentima i orkestracijom. Dobra stvar kod rada u studiju je što ne ometate nikoga zvukom pa ne postoje određeni sati kada muzika mora da se utiša ostavljajući potpunu slobodu inspiracije. Trenutno nam je tu drugarica koja svira violinu pa ćemo pisati note za violinu. Iako sam veliki ljubitelj elektronske muzike, klasičan pristup muzici mi je najomiljeniji deo i uvek uživam u tom procesu i siguran sam da ću u budućnosti praviti i takvu vrstu muzike za sebe.

01:30 Krećemo kući, jedva čekam da se vratim i da pogledam epizodu Family Guy-a pred spavanje. Obično mi treba pola sata do kuće i tada analiziram to što smo napravili tog dana da bih za sutra bio spreman. 

02:00 Ovo je period gde se spremam za spavanje. Ako imam sreće zaspim do 2:30 (jer jedna epizoda traje dvadesetak minuta). Uglavnom se ne naspavam dovoljno i ujutru započinjem dan neispavan.

Luke Black favoriti: 

Omiljena igrica Last Of Us: Part II je igrica koja mi je spasila život tokom pandemije. Realnost likova i grafike, odličan scenario, divan soundtrack i gameplay koji se svaki put može drugačije odigrati dozvoljava da igrate igricu iznova i iznova uvek otkrivajući nešto novo. Bio sam veoma emotivno investiran tokom igranja, te je na mene sve ostavilo veliki utisak.


Omiljeni anime Chainsaw Man. Ovaj anime mi je omiljeni jer sam veliki fan Tatsuki Fujimotoa, sviđa mi se estetika i uvek me iznenadi njegova kreativnost u priči i likovima. Chainsaw Man je bio ogromna inspiracija za stajling i borbu sa džinovskim robotom, pa i atmosferu na nastupu za Evroviziju.

Omiljeni grad London. Ovaj grad mi je omiljen zato što je u potpunosti promenio način na koji sam gledao na muziku, jer London je centar muzičkih i kulturnih inovacija. Kako god da se osećam u bilo kom trenutku London mi uvek pruža rešenje. 

Omiljeni album Prvi album koji sam ikada kupio u fizičkom izdanju je American Life od Madonne.Ostavio je veliki utisak na mene kao muzičara. Volim spoj elektronike i akustike i tematiku kojom se album bavi. Smatram da je veoma inovativan i za današnje pojmove pa se ne oseća vremenska odrednica u kojoj je nastao.

Razgovarala: Milena Kitić 

Fotografije: Saraj Louise Bennet, Profimedia

 

Najnovije