Miu Miu pokreće pop-up kioske za distribuciju feminističkih romana

Inovativni projekat "Summer Reads" preuzima kioske širom sveta

Miu Miu

Miu Miu želi da ovog leta čitate više knjiga ženskih autora. Italijanska modna kuća pokrenula je inovativan projekat pod nazivom “Summer Reads”, u okviru kojeg će preuzeti kioske za novine širom sveta i transformisati ih u prave male književne oaze. Od petka, 7. juna do subote, 9. juna, Miu Miu će prilagoditi klasične kioske i izgraditi nekoliko potpuno novih. Svaki kiosk će biti osmišljen sa jedinstvenim dizajnom, reflektujući sofisticiranost i kreativnost brenda, a svakom posetiocu će poklanjati dve od tri pažljivo odabrane knjige.

Među ovim izuzetnim delima nalazi se Forbidden Notebook kubansko-italijanske autorke Albe de Céspedes, priča o ženi koja se buni protiv svoje buržoaske porodice. Takođe, tu je i autobiografski roman Sibille Aleramo, A Woman, kao i poslednji roman Jane Austen, Persuasion, koji je objavljen posthumno.

Ovom inicijativom, modni brend želi da pruži refleksije o životima i glasovima žena kroz vekove, ističući primere kada su žene prkosile konvencijama, tradiciji i ugnjetavanju. „Smešteni na različitim mestima i u različitim trenucima u istoriji, svaki tekst je odabran zbog hrabrog i snažno uticajnog statusa autorke kao ženske kreatorke“, navodi se u najavi modnog brenda. „Sva njihova dela, koja se kontinuirano preispituju, istražuju brige i ideologije koje su i dalje relevantne do danas.“

Pop-up kiosci Summer Reads biće postavljeni u Njujorku, Londonu, Milanu, Tokiju, Seulu, Šangaju, Hong Kongu i Parizu. Svaki od ovih kioska će biti pažljivo pozicioniran na ključnim lokacijama u ovim gradovima, omogućavajući širokoj publici da uživa u čarima ženskog pisanja. Pogledajte detaljnu listu lokacija na zvaničnom sajtu i pridružite se ovom jedinstvenom književnom putovanju.

Foto: Instagram, Promo

Najnovije