Harper's Bazaar Srbija

Sada možete online posetiti muzej Fride Kahlo

Sve je ostalo isto, kao tokom života umetnice.

Kuću Fride Kahlo Casa Azul (Blue House) sada možete da posetite bilo kada i bez potrebe da čekate u redu. Virtualni obilazak dostupan je na veb lokaciji muzeja. Ne samo da možete zaviriti u svaki ugao „Plave kuće“ već i u bašti oko nje. Ovde je Frida provela veći deo svog života.

U kući su njena legendarna dela, uključujući „Long Live Life“ i „Frida and the Cesarean“. Kuća je ostala potpuno ista kao tokom života Fride, ovde su nedirnute i sve njene lične stvari, kao i dela njenog supruga Diega Rivera i kolekcija meksičke umetnosti. Ukupno je na izložbi predstavljeno više od 300 eksponata, među kojima su i odeća umetnice: tradicionalne meksičke haljine, vedre suknje i bluze koje je volela Frida.

Proteza koju je nosila od 1953. godine nakon amputacije desne noge još uvek je u spavaćoj sobi. U svetložutoj kuhinji još uvek postoji sto za kojim su Frida i njen suprug satima razgovarali s Leonom Trotskyjem, a kasnije je s njim revolucionarka započela kratku romansu. U ateljeu umetnice možete videti stalak gde je stvarala svoja remek dela.

 

Najnovije