Harper's Bazaar Srbija

Simply the best: Pet filmova Tine Turner koje morate da pogledate

Osim muzičke, rok ikona je iza sebe ostavila i glumačku zaostavštinu.

Jedna od najvećih muzičkih zvezda ikada, Tina Turner napustila nas je u 83. godini. Prema pisanju The Hollywood Reportera, pevačica je umrla “nakon duge bolesti” u svom domu, u Kusnachtu, mestu blizu Ciriha, gde je živela poslednjih godina. Iza sebe je ostavila neverovatnu muzičku zaostavštinu, koja uključuje i 8 Grammy nagrada i preko 200 miliona prodatih albuma, ali i nekoliko filmskih uloga.

Iako njena filmska karijera nije impresivna kao muzička, uloge koje je pevačica prihvatala pokazuju da je bila rođena za scenu. Ne treba zaboraviti ni to da je snimila Golden Eye, pesmu za jedan od delova serijala o Jamesu Bondu, a u nastavku predstavljamo 5 filmova u kojima igra “kraljica rokenrola”, a koje bi, ako već niste, trebalo da pogledate. 

Tommy (1975)

U britanskom mjuziklu Kenna Russela, okarakterisanom kao jedna od najpopularnijih rock opera odnosno najznačajnijim filmom u istoriji rock muzike, Tina igra Acid Queen. 

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)

Ne samo što glumi u trećem nastavku australijskog akcionog filma, Aunty Entity, nego je za njega napravila i numeru We Don’t Need Another Hero (poznatu i kao Thunderdome). 

What’s Love Got to Do with It (1993)

Biografski film zasnovan na životu Tine Turner u kojem glavne uloge imaju Lorence Fishburne i Angela Bassett, ali je pevačica jedan od pisaca scenarija. 

Last Action Hero (1993)

U ostvarenju Johna McTiernana, Tina Turner ima malu ulogu, samo jedno pojavljivanje, i to u trenutku dok gradonačelnik Los Anđelesa razgovara sa Arnoldom Schwarzeneggerom.  

Tina (2021)

Ovo nije igrani film ali je odličan HBO dokumentarac, o životu i karijeri jedne od najvećih muzičkih zvezda, u kojem glavnu ulogu igra upravo ona. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Youtube 

Najnovije