Harper's Bazaar Srbija

Otkrivamo sve o novom albumu Taylor Swift “The Tortured Poets Department”

Pripremite maramice pre nego što album izađe u petak, 19. aprila.

Samo nekoliko dana nas deli od objavljivanja 11. studijskog albuma Taylor Swift, The Tortured Poets Department, a zahvaljujući tragovima mrvica koje je sama pevačica ostavila, već ima mnogo toga o čemu se može pričati i spekulisati, sve do analize pesama koje još niko nije ni čuo.

Taylor je otkrila datum objavljivanja sledećeg albuma nakon Midnights, na možda najfleksibilniji mogući način: na bini, kao deo svog govora za najbolji pop vokalni album na dodeli Grammya 2024. „Želim da se zahvalim fanovima tako što ću vam reći tajnu koju sam krila od vas poslednje dve godine“, rekla je ona. „A to je da moj potpuno novi album izlazi 19. aprila. Zove se The Tortured Poets Department.“

Kada izlazi The Tortured Poets Department?

The Tortured Poets Department album biće objavljen 19. aprila 2024.

Na šta se odnosi taj naslov, The Tortured Poets Department?

Kratka verzija toga je veliko sleganje ramenima. Duža, spekulativnija verzija? To može, ali ne mora biti nameran eho sada već ozloglašenog grupnog chat-a njenog bivšeg dečka Joe-a Alwyna, Andrewa Scotta i Paula Mescala, kom su dali naziv “Tortured Man Club”.

O čemu će biti pesme?

Uoči objavljivanja The Tortured Poets Department, Taylor je podelila pet plejlista svojih pesama na Apple Music-u, naizgled pravljenih u skladu sa pet faza tugovanja. Tu je poricanje (Volim te, to mi uništava život), bes (Ne smeš da mi pričaš o tuzi), cenkanje (Da li mi je dozvoljeno da plačem?), depresija (Stare navike umiru vrišteći) i konačno prihvatanje ( Ja to mogu sa slomljenim srcem). Pevačica je snimila glasovne beleške koje prate svaku plejlistu, govoreći o konačnoj kolekciji, na primer, „Ove pesme predstavljaju stvaranje prostora za više dobrog u vašem životu – donošenje tog izbora – jer često kada mislimo da gubimo ustvari dobijamo. ”

Ovo, zajedno sa vremenskom linijom „poslednje dve godine“ koju je spomenula kada je najavljivala album – poslednji udisaji i konačni kraj njene veze sa Alwynom – navode nas da nagađamo da album neće biti o raskidu.

Da li je neka pesma inspirisana Travisom Kelceom?

Za ljubav je potrebno vreme, pa tako i za snimanje albuma. Moguće je da je njena nova veza sa Kelceom, koja je počela negde u leto 2023, uticala na pesme, ali ne u potpunosti. Kada je Taylor počela da radi na albumu, odmah nakon što je objavila Midnights, nije upoznala Kelcea.

Da li će biti dobar?

Travis Kelce je čuo album i kaže da je „neverovatan“. Uzimajući u obzir da je prisustvovao turneji Eras po sopstvenom nahođenju, sa sigurnošću se može pretpostaviti da je on pravi Swiftie i da mu se može verovati, bilo da je romantična pristrasnost u pitanju ili ne.

Da li ima dueta na albumu?

Da. Post Malone i Florence Welch (of Florence + the Machine) su potpisani na listi numera albuma.

Šta se nalazi na listi pesama?

Taylor je objavila zvaničnu listu pesama za album na Instagramu u februaru. One su navedeni ovako:

1. “Fortnight” (feat. Post Malone)

2. “The Tortured Poets Department”

3. “My Boy Only Breaks His Favorite Toys”

4. “Down Bad”

5. “So Long, London”

6. “But Daddy I Love Him”

7. “Fresh Out the Slammer”

8. “Florida!!!” (feat. Florence + the Machine)

9. “Guilty as Sin?”

10. “Who’s Afraid of Little Old Me?”

11. “I Can Fix Him (No Really I Can)”

12. “LOML”

13. “I Can Do It With a Broken Heart”

14. “The Smallest Man Who Ever Lived”

15. “The Alchemy”

16. “Clara Bow”

+ bonus tracks “The Manuscript,” “The Albatross,” “The Bolter,” i “The Black Dog.”

Foto: Profimedia

Najnovije