Pet minuta sa… AVA MAX

Američka pop zvezda prvi put u intervjuu za neki srpski mediji predstavlja novi singl „My Oh My", govori o budućem albumu, modi, prijateljima, turnejama, muzici.

ava max

Ava Max je jedna od najperspektivnijih američkih pop pevačica. Svoju karijeru gradi strpljivo i vrlo predano. Talas uspeha započet je objavljivanjem singla „Sweet But Psiho“ (2018). Ava ima ekscentričan pristup izboru vizuelnog identiteta na sceni pa su je mnogu često poredili sa Lady Gagom. Međutim, to se vremenom prilično promenilo pa je njen vizuelni izraz postao prilično prepoznatljiv. Hitovi Ave Max su dominantni u ponudi domaćih radio stanica, među njima su: „Kings & Queens“, „Who’s Laughing Now“, „Maybe You’re the Problem“, „My Head & My Heart”… Često sarađuje sa poznatim DJ-jevima/producentima. Poslednjih meseci je zastupljena na lokalnim mejnstrim top listama kako sa svojim aktuelnim singlom, tako i sa pesmom „Whatever“ (with Kygo). Zanimljiv je podatak da je „Motto“ (with Tiësto) bila jedna od najstrimovanijih pesama u 2021. godini na teritoriji Srbije. (izvor Warner Music, pim.aut.)

– Volim dens muziku. Mislim da sam oduvek bila deo nje. Ta muzika zauzima posebno mesto u mom srcu i mislim da ću se njome uvek baviti.

Sarađivala si sa mnogim producentima i disk džokejima, šta te privlači svetu DJ-inga?

– Moram priznati da sam pomalo ljubomorna i na momke koji su DJ-evi. Pomislila sam zašto se ja ne bih pozabavila tom „DJ“ muzikom. Iskreno nikada nisam pomišljala da ja postanem DJ, puštam i miksujem muziku. Više mi prija da plešem i pevam. Nastaviću samo to da radim.

Izazivaš pažnji javnosti svojim specifičnim modnim izrazom. Kako se odlučuješ i selektuješ šta ćeš obući za određene prilike?

– To generalno zavisi od onoga kako se osećam kad se ujutru probudim. Svakako neću izabrati neki komad odeće u kom se neću osećati prijatno. Na to dosta utiče moje raspoloženje tog dana. Što se tiče pojavljivanja u javnosti, na primer mnogo sam radila na vizuelnom identitetu ovog singla singla i budućeg albuma. Zadovoljna sam što se svima dopala moja „most“ poza, na omotnici nove pesme. To je inače jedna od mojih omiljenih poza kada vežbam. Volim da napravim „most“ to je inače sjajna vežba za istezanje.

Koga si sve upoznala tokom rada na budućem albumu?

– Rad na budućem albumu je veoma zabavno iskustvo. Uživam u tome. Na singlu „My Oh My“ radila sam sa producentom Inverness. On je neverovatan, bilo je veoma zabavno raditi sa njim. Toliko smo se zbližili da mi je postao prijatelj.

Šta te navodi na upadljivu iskrenost prema publici koja te prati?

– Da, to je istina. Činjenica – ja nemam šta da krijem. Fanovi to znaju. Prema njima sam veoma iskrena. Oni jednostavno osećaju da sam zaista takva, dajem srce na dlanu. Šta vidiš to dobijaš.

Imajući u vidu takav stav koliko je bilo teško graditi karijeru, naročito na početku?

– Htela sam sebe da predstavim na neki poseban način, da se dokažem kao umetnica koji vredi. Ono što mi je na početku bilo najteže jeste da spoznam kakav artist želim da budem. Ko sam ja u tom smislu. Toliko je muzičkih žanrova a ja volim i pop i pop-rok… Nakon što su singlovi „Sweet but Psycho“ i „Not Your Barbie Girl“ postali popularni, bila sam rešena da čistokrvna pop muzika bude moj izbor. Tokom godina sam sve više sigurna da sam napravila dobar izbor.

Šta voliš od muzike da slušaš privatno?

– Volim regeton muziku, rege izvođače kao što su Bob Marley i Collie Buddz. Posebno u nekim stresnim situacijama kada me neke misli opterete, ta me muzika umiruje. Jedna od mojih najboljih prijateljica je iz Mauia na Havajima, to mi je inače jedno od omiljenih mesta na planeti, je ekstremna obožavateljka regetona i regea, Uz nju sam i ja zavolele tu vrstu muzike.

Tvoj treći album biće objavljen do kraja ove godine, da li planiraš svetsku turneju?

– To je nešto što uvek želim, jedna od fascinacija koje me motivišu da nastavim sa radom. Moja prva svetska turneja desila se prošle godine. Do tada nikada nisam iskusila ništa slično i bilo je veoma zabavno. Dopalo mi se i definitivno ću ponoviti. To jeste jedna vrsta opsesije. Jednom kad iskusite rad na svetskoj turneji to želite da ponovite. Ali nije mi namera da je „odradim“ samo da bih zadovoljila tu „potrebu“, takvim potezom bih razočarala fanove. Želim da sve u vezi sa tom budućom turnejom uradim na pravi način. Želim da ona bude predivna, da me u kreativnom smislu predstavi na pravi način a da za fanove bude nešto zaista specijalno. Nadam se da ću vas uskoro posetiti i nastupiti. Hvala svima u Srbiji na podršci.

Razgovor vodio: Uroš Milovanović

Intervju omogućili: Mascom, Atlantic US, Warner Music Group

Najnovije