Practical magic 2: Nastavak filma je zvanično u pripremi!

Posle 26 godina žene iz porodice Owens se vraćaju.

Posle 26 godina žene iz porodice Owens se vraćaju. Warner Bros. je najavio nastavak filma iz 1998. godine, “Practical magic” sa Sandrom Bullock i Nicole Kidman u pregovorima za povratak. Prvi film je prikazao Bullock i Kidman kao sestre veštice iz porodice Owens, koje se uvlače u natprirodnu zaveru nakon što Bullock (nenamerno) drogira i ubija Kidmaninog nasilnog bivšeg dečka (Goran Višnjić), što ih primorava da ožive njegovo telo. Film je režirao Griffin Dunne i adaptiran je po romanu iz 1995. godine, koji je napisala Alice Hoffman. Originalni film je postao omiljeni klasik za ljubitelje kristala i natprirodnih tema.

Akiva Goldsman će napisati scenario za novi film, a Bullock i Kidman će biti producenti zajedno sa Denise Di Novi.

Obožavaoci su počeli da bruje o budućnosti “Practical magic” u nedelju, kada je u ponoć na TikToku — što je aluzija na scenu “ponoćnih margarita” iz prvog filma — objavljeno da je film sada dostupan digitalno i za strimovanje na Max-u. Ali velike vesti su sačuvane za ponedeljak ujutru, kada je otkriveno da je “Practical magic 2” zvanično u pripremi.

Još 2019. godine, HBO Max je radio na spinoff seriji “Practical magic”, pod nazivom “The Rules of Magic” koja se temelji na Hoffmanovom prequel romanu. Ta serija je na kraju nestala u holivudskom etru, ali fandom i dalje živi.

Film prati žene iz porodice Owens, grupu magičnih, čarobnih dama koje su blagoslovene natprirodnim darom, ali proklete od strane svoje matrijarhkinje. Nakon što je napustio ljubavnik, trudna i sama, Maria Owens je bacila čaroliju na sebe da više nikada ne oseća agoniju ljubavi. Prema legendi iz “Practical magica” i članici glumačke ekipe Stockard Channing , “Kako je njena ogorčenost rasla, čarolija se pretvorila u kletvu. Kletvu na svakog muškarca koji bi se usudio da voli ženu iz porodice Owens.” Tu dolaze Bullock i Kidman, dve sestre odlučne da prekinu tu kletvu i oslobode se doživotnog zlonamernog ogovaranja od strane svojih sugrađana.

Originalni film je pun svoje vrste magije, od savršene muzike Alana Silvestrija (prvi nagoveštaj koji je Warner Bros. postavio ranije ove nedelje na internetu) do načina na koji je Dunne snimao natprirodne radnje porodice Owens, praktično. Plus, soundtrack je ispunjen pravim veštičjim genijima uključujući novu verziju pesme “Crystal” i “If You Ever Did Believe” Stevie Nicks, kao i pesmu “A Case of You” Joni Mitchell.

Dok strpljivo čekamo nastavak filma, uživajte u ovom ludom starom trejleru koji prikazuje “Practical magic”.

Foto: Profimedia

Najnovije