Proslavite Svetski dan muzike uz Harper’s Bazaar

Uživajte u pažljivo sastavljenim kolažnim playlistama koje će zadovoljiti svaki muzički ukus.

Svake godine, ljubitelji muzike širom sveta se okupljaju da proslave Svetski dan muzike, dan posvećen univerzalnom jeziku koji povezuje ljude bez obzira na granice, kulturu ili jezik. Ove godine, Harper’s Bazaar vam donosi posebnu poslasticu – kolažne playliste koje smo pažljivo sastavili kako bi naši čitaoci mogli da uživaju u raznovrsnim muzičkim žanrovima i izvođačima.

Svetski dan muzike je savršena prilika da se osvrnemo na bogatstvo muzičke baštine i otkrijemo nove zvuke koji obogaćuju naš svakodnevni život. Muzika ima jedinstvenu moć da izazove emocije, prizove uspomene i stvori posebne trenutke, a mi u Harper’s Bazaar-u želimo da naši čitaoci dožive upravo to kroz naše playliste.

10 pesama po izboru benda “Keni nije mrtav”

Keni Nije Mrtav čine tri momka iz Kruševca: frontmen, pevač i gitarista Mateja Đokić, basista Matija Pešić i bubnjar Sava Tomić. Na početku su bili više naklonjeni pank i alternativnom roku ali poslednjih godina zvuk benda je oplemenjen nekom vrstom krosovera mnogih savremenih žanrova (elektro, rep, trep, hip-hop) koje propuštaju kroz svoje gitare.

10 pesama po izboru Romane Slačale

Članica benda “Artan Lili” spontano je postala deo grupe, a jedanaest godina kasnije jedna su od najrespektabilnijih u svojoj generaciji.

10 pesama po izboru Miss Millie

Miljana Krašić, poznatija kao Miss Millie, gradila je svoj imidž kao DJ kombinujući različite muzičke stilove: disco, funk, old school hip hop i r’n’b, ali isto tako i afro beat, house, deep house. U vreme kada je počinjala, ta svrsta krosover miksa u okviru jednog seta nije baš bio deo redovne ponude prestoničkih klubova

10 pesama po izboru Filipa Baloša

Iako se godinama bavi muzikom i porodično je vrlo uključen u umetnički život Novog Sada, publika se sa kantautorskim radom Filipa Baloša upoznala kroz takmičenje „Pesma za Evroviziju (PZE)“. Zahvaljujući prošlogodišnjem smash hitu „Novi plan drugi dan“, nedavno je ponovo osvojio simpatije singlom „Duga je noć“.

10 pesama po izboru Miloša Martinova – Commissar Lag

U svetu tehno muzike, pojava DJ u beloj košulji i crnoj kravati svakako predstavlja raritet i prkosi pecepciji kako uopšte zamišljamo disk-džokeja da izgleda. Miloš Martinov poznat je u krugovima elektronske muzike kao Commissar Lag, a svoj pristup stvaranju tehno zvuka opisuje kao mešanje opozita. „Za mene je proces stvaranja klackalica između haosa i reda. Nekada se prepustim haosu, nekada ga sam veštački dodajem ako procenim da ga nema dovoljno u jednačini, a nekada peglam nesavršenosti koje mogu smetati osnovnoj svrsi muzike za klub.“

10 omiljenih pesama Petra Wagnera Fantoma

U tajanstvenim dubinama muzičke scene jedan izvodjač se uzdigao poput duha iz prošlih vremena. Njegovo ime je Petar Wagner alijas Fantom i vremenom je postao sinonim za enigmaticnost i umetničku transcedentnost. Muzika koju izvodi ne poznaje granice žanrova, ona je spoj klasične elegancije i melodije koja se ne može zaboraviti. Repertoar obuhvata velike hitove osamdesetih, poput synth-pop himni, plesnih floor-fillera i emotivnih balada.

Foto: Unsplash

Najnovije