Harper's Bazaar Srbija

Baršunasta sezona je idealna da posetite Tursku

Uprkos činjenici da je leto završeno, a lista dozvoljenih zemalja u kojima možete da se zagrejete ne raste, ne treba se oprostiti od misli o dugo očekivanom odmoru.

Bolje ikad nego nikad. A kao što možda već znate, Turska je praktično sve vreme otvorena za goste iz naše zemlje. Oktobar je pravo doba za posetu ove destinacije, a naročito grada Borduma, koji ni na koji način nije inferiorniji od najluksuznijih evropskih odmarališta i već je postao poznat kao novi Mikonos.

Postoji mnogo razloga zašto se grad smatra „parti“ prestonicom Turske. Slavne ličnosti ga takođe vole zbog atmosfere beskrajnog odmora. Ako odaberete pravi hotel, imate sve šanse za odmor iz snova.

Pravi izbor bi bio Caresse, Luxury Collection Resort & Spa. Ovaj hotel je pogodan za porodični odmor, kao i za romantični vikend, osamljeno opuštanje ili putovanje sa prijateljima. Caresse, Luxury Collection Resort & Spa može da udovolji svakom zahtevu. Nudi 67 modernih soba, 9 apartmana i Caresse King vilu sa privatnim terasama. Gotovo sve sobe imaju sopstvene panoramske balkone sa kojih se pruža prekrasan pogled na egejsku obalu.

Hotel se nalazi na povišenom položaju, a sobe su na različitim nivoima, tako da je u najmanju ruku uzbudljivo. Pored toga, hotel poseduje sopstvenu privatnu plažu, dekorisanu slamnatim suncobranima, ležaljkama i bistrim, azurnim morem. Na samoj plaži možete uživati u Aperolu ili ručku sa menija obližnjeg Buddha-Bar-a, jednog od najmodernijih restorana u Bodrumu sa dnevnim DJ setovima. Uveče, ovde dolaze čak i gosti susednih hotela kako bi probali pan-azijsku kuhinju. Omiljeni specijaliteti su japanski roštilj, jastog dim sum, tartar od tune, začinjene rolnice i „ulov dana“.

Dok šetate Bodrumom, krenite u centar grada da vidite zamak Svetog Petra, srednjovekovnu tvrđavu koja je sagrađena na teritoriji drevnog grada Halikarnasa. Na 18 kilometara od turističkog Bodruma, južno od poluostrva Yalikavak nalazi se Yalıkavak Marina – idealno polazište za krstarenja Egejskim i Sredozemnim morem.

Najnovije