U pripremi je treći film Downton Abbey

Kako će se porodica Crawley snaći bez voljene Lady Violet?

Downton Abbey

Baš kad ste mislili da ste videli poslednje od porodice Crawley, potvrđeno je da se snima treći film Downton Abbey. Većina glumačke postave vraća se za treći nastavak. Reditelj filma “Downton Abbey: New Era”, Simon Curtis, takođe se vraća na rediteljsku stolicu.

Kreirana 2010. godine, televizijska serija prati živote porodice Crawley, čija je kuća aristokratsko sedište Downton Abbey, od 1911. do 1925. godine. Neobično za dramsku seriju tog vremena, ona je posvetila jednaku pažnju događajima osoblja i postala je svetski fenomen. Bila je značajna jer je lansirala karijere nekoliko zvezda, Lily James, Dan Stevens i Michelle Dockery. U njoj su takođe igrala nacionalna blaga britanske kinematografije, poput Maggie Smith, Jim Carsona i Hugh Bonneville.

Downton Abbey

Prvi Downton Abbey film je objavljen 2019. godine, a radnja se odigrava 1927. godine. Film je pratio domaćinstvo, dok se pripremalo da ugosti Kraljevsku porodicu u poseti. Downton Abbey je takođe prikazao i pokušaj atentata na kralja. U međuvremenu, nastavak Nova Era, objavljen je 2022. godine, i većinom se odvijao na jugu Francuske.

Originalna postava i nova lica

Većina omiljenih glumaca se vraća: Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Jim Carter, Phyllis Logan, Robert James-Collier, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilton, Lesley Nicol, Michael Fox, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Kevin Doyle, Harry Hadden-Paton, Sophie McShera i Douglas Reith su potvrđeni na listi glumaca. Dominic West, koji se pojavio u drugom filmu, takođe će ponovo igrati.

Nažalost omiljeni lik mnogih, Lady Violet, koju je igrala Maggie Smith više nije sa nama. Tako da se njen lik neće pojaviti, osim ako je u flashback kapacitetu. Imelda Staunton takođe je odbila da se vrati u ulozi Lady Maud. Ostali značajni izostanci sa liste glumaca su Hanry Talbot, kao i Tuppence Middleton, koja je igrala Lucy, ženu bivšeg vozača Toma Bransona.

Niz značajnih novih imena je potvrđen, uključujući glumce Paul Giamatti, Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale i Arty Froushan.

Radnja

Downton Abbey

Poslednji film je imao dve glavne radnje. Jedna je prikazala Lady Mary kod kuće kako dočekuje filmske ekipe unutar Abbey-a kako bi pomogla u diversifikaciji njihovih prihoda i popravila njihov krov koji prokišnjava. Druga je prikazala Lorda i Lady Grantham kako posećuju Francusku rivijeru. Zaputili su se na putovanje da bi istražili zašto je francuski aristokrata ostavio svoju imovinu majci lorda Granthama, Lady Violet. Podradnje su uključivale bolest Lady Core, trudnoću Toma i Lucy, i Moseley-evu prosidbu gospođice Baxter.

Iako su retki detalji novog filma objavljeni, verovatno je da će radnja nastaviti tamo gde je New Era stala. Posebno jer je otkriveno da će Dominic West ponovno tumačiti ulogu glumca Guya Dextera. Guy je poslednji put viđen kako odlazi u zalazak sunca sa batlerom Thomasom. Brak Lady Mary i Hanry-a Talbota bio je na klimavim nogama u poslednjem filmu. Odsustvo Talbota ukazuje na razvod ili razdvojenost u ovom novom filmu. U međuvremenu, porodica će se prilagođavati životu bez svoje velike matrijarhe, Lady Violet. Možda ćemo videti neke od dece kako odrastaju i upadaju u nevolje.

Photo: Profimedia

Najnovije