Harper's Bazaar Srbija

Stigla je renesansa: Beyoncé objavila sedmi album

Pop kraljica se vratila sa 16 novih pesama koje slušamo na repeat ovog leta.

Šest godina nakon što je snimala album Lemonade, koji su podjednako dobro prihvatili i publika i kritika, Queen B vraća se sedmim albumom, Reneissance.

Jedna od najvećih pop zvezda današnjice, na novom albumu počela je da radi tokom pandemije, a ceo proces nastanka pesama i šta ju je inspirisalo na to da album, na kojem je 16 novih numera, nazove Renesansa, ispričala je u intervjuu za Harper’s Bazaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Uz svu izolaciju i nepravdu tokom prošle godine, mislim da smo svi spremni da pobegnemo, putujemo, volimo i smejemo se ponovo. Osećam da dolazi renesansa i želim da budem deo tog bekstva na svaki mogući način. Bila sam u studiju godinu i po dana, otkrila je Beyonce.

Poslednjih godina pevačica je tek povremeno objavljivala neke nove pesme. Lansirala je zajednički album sa svojim mužem, Everything Is Love, pa saundtrek za film Kralj lavova i singl Be Alive za film Kralj Ričard, a sada publici da je ono što čeka već duže vreme – solo album.

Na vodeći singl Break My Soul publika je odlično reagovala (dosad ima 20 miliona i 658 hiljada), a u ostalim pesmama može da očekuje još mnogo disko zvuka inspirisanog Dianom Ross i Donnom Summer, afro-ritmove, haus, sving, fanki zvuk.

Beyonce je na ovom projektu radila sa vrhunskim muzičarima među kojima su Grace Jones i Drake, a oni koji su album već preslušali kažu da je savršen za đuskanje.

Tekst: J.M.

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije