Harper's Bazaar Srbija

Burning man festival počinje u virtuelnoj stvarnosti

Sve što vam treba je telefon i dobar internet.

Festival Burning Man počeo je danas u virtuelnoj stvarnosti, prvi put u svojoj istoriji. Njegova tema ove godine je „The Multiverse“ astronomska teorija o broju univerzuma izvan našeg.

Burning man je jedan od najpoznatijih umetničkih festivala na svetu koji privlači ljude iz svakog kutka naše planete. Obično se održava u pustinji Black Rock u Nevadi i traje osam dana – a ova godina nije bila izuzetak. Jedina razlika je u tome što će se održati u virtuelnoj stvarnosti zbog pandemije koronavirusa.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Burning Man Project (@burningman) onMar 17, 2020 at 1:25pm PDT

Kim Cook, direktor kreativnih inicijativa u Burning Man-u, ovogodišnji festival naziva „velikim eksperimentom“. Veruje da bi Burning Man 2020 mogao biti neočekivana prilika za pomeranje granica kreativnosti pomoću virtuelne tehnologije. Dizajneri su stvorili „Multiverse“ na deset različitih platformi, „od kojih svaka pokazuje svoju verziju kako interaktivnost izgleda u digitalnom prostoru”. Ove godine, svako može da ispuni svoj san da dođe do Burning Man-a – većina zabave na festivalu je potpuno besplatna, iako postoje platforme koje se plaćaju.

Da biste učestvovali, potrebno je da napravite profil na sajtu festivala.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ghost Frequencies (@ghostfreq) onAug 28, 2020 at 10:04pm PDT

Najnovije