Harper's Bazaar Srbija

Snima se film o Amy Winehouse

Zvaće se po njenom albumu Back to Black i režiraće ga poznata rediteljka.

Već neko vreme šuška se o biografskom filmu o Amy Winehouse, a poslednjih dana otkrivaju se pojedini detalji o tome.

Prema pisanju magazine Variety, biopik o Amy, jednoj od najboljih džez i soul pevačica svih vremena, režira Sam Taylor-Johnson, rediteljka ostvarenja Fifty Shades of Grey, Nowhere Boy i nekoliko epizoda serije Gipsy.

Pod imenom Back To Black, film će biti zasnovan na knjizi Daphne Barak Saving Amy, a produciraće ga Studiocanal. Scenario je čuvan u strogoj tajnosti, poznati su samo neki detalji, kao na primer taj da rediteljka želi da za glavnu ulogu angažuje nekog ko je relativno nov u glumačkom svetu. 

Zanimljivo je da Mitch Winehouse, Amyn otac, dao zeleno svetlo za nastanak ovog projekta, s obzirom na to da je u dokumetarcu Amy, koji je čak nagrađen i Oskarom, prikazan u negativnom svetlu.

Mich je učestvovao i u filmu Reclaiming Amy, 2021. godine, koji je radio BBC, a kojim je obeleženo 10 godina od pevačicine smrti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ciné News (@cinenewsfrance

Neki od najvećih hitova pevačice koja je tragično preminula u 27. godini (od trovanja alkoholom, 23. jula 2011.) su RehabBack to BlackValerie, a album Back to Black, koji je sama producirala, doneo joj je šest Grammy nagrada. 

Poslednji koncert održala je 18. juna, 2011, u Beogradu.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije