Harper's Bazaar Srbija

Potpuno nove knjige za vaš stočić koje će vašem domu dati istančani karakter

Apsolutno predivna nova izdanja sa potpisom luksuzne izdavačke kuće Assouline.

Izdavačka kuća Assouline godinama ostavlja svoj trag u istoriji estetskog čitanja, fokusirajući se na umetnost i kulturu, kroz sofisticirani dizajn, jedinstvene ilustracije i prepoznatljivo pisanje.

Često ažurira listu novih knjiga za stočiće za kafu koju lansira, navodeći da ljubitelji umetnosti i dekoracije žele da ih nabave kako bi svom prostoru dali dodatnu notu luksuza, ali i da bi se „izgubili“ u njihovim stranicama.

Stočić za kafu je za ovu izdavačku kuću vrlo važan, kao i za nas – knjiga koju držimo na njemu je ona koju listamo u trenucima opuštanja, u kojoj pronalazimo inspiraciju, a kada je odložitmo ona predstavlja dekoraciju. 

U nastavku otkrijte nove knjige kultnog izdavača za divnu dekoraciju vašeg stočića!

Cipullo: Making Jewelry Modern

Ova knjiga govori o životu legendarnog dizajnera nakita Alda Cipulla, koji je karijeru započeo 60-ih. Napustio je Italiju da bi ostvario svoj san u Njujorku, radeći sa glavnim dizajnerima i kultnim modnim kućama kao što su Tiffany & Co. i Cartier, nudeći kultne kreacije koje su se tokom godina isticale i igrale glavnu ulogu u oblikovanju trendova nakita. Kroz stranice knjige odvijaju se njegov život i rad, sjajni ljudi koji su bili prekretnica u njegovoj karijeri na polju mode.

Forbidden City: The Palace at the Heart of Chinese Culture

Ističući japansku kulturu, knjiga prikazuje Zabranjeni grad, koji više od šest vekova izaziva neverovatno divljenje svojih posetilaca, zahvaljujući svojoj arhitekturi. U ovom fascinantnom dodatku Assouline-ovoj Ultimate Collection, nagrađivani autor Ian Johnson vodi čitaoce kroz veličanstvenu visoku palatu u gradu, koju je sagradio kineski car Iongle da bi služila kao sedište dinastije Ming. Uključuje istoriju i događaje u poslednjih šest vekova i više od 100 fotografija, umetničkih dela i istorijskih predmeta od kojih zastaje dah.

 Montblanc: Inspire Writing

 

Kažu da je olovka jača od mača – izreka koja hvali moć komunikacije, reči, demokratije i univerzalnosti. Svako može da koristi olovku da izrazi svoje mišljenje i osećanja, kao i da utiče na svet. Pisanje omogućava ljudima da ostave tragove svog života, da ispričaju svoje priče i da ostanu upamćeni. Montblanc je sinonim za rafiniranu kulturu pisanja, nudeći kvalitetne luksuzne tradicionalne rukotvorinske proizvode, funkcionalne blagodeti i nenadmašnu lepotu, napravljeni sa strašću zanatlija, što odražava velika očekivanja kupaca. Posebno vredan u ovom modernom dobu tehnologije, rukopis je lična umetnička forma koja izražava pojedinačne misli i pokušava da ovo prikaže kroz svoje stranice.

Provence Glory

Knjiga koja bez premca donosi optimizam ovog proleća i vodi nas u različite krajeve sveta: u gradove izrazite arhitekture, šarmantne peščane plaže, vrtove i terase neizmerne lepote, pa čak i impresivne zgrade koje pišu svoju istoriju. Tačnije, njene stranice čine da putujemo u područja jedinstvene Provanse, kao što su kristalno čiste vode Calanque de Sormiou u Marseju, cvetne ravnice Valensole, dvorišta sa belim konjima Camargue iz istoimenog regiona, kao i dobro skrivene uličice na jugu Francuske, koje vekovima definišu običaje i kulturu, svojim dizajnom, ukusima i aromama koje nude, ali naravno i ljudima.

foto:assouline

Najnovije