Lepota / Dijete & Fitnes

Beach Time: 5 vežbi koje možete raditi na plaži koje će ubrzati vaš metabolizam

Jačajte telo talasima!

Peščana plaža pravo je okruženje za opuštanje, igre uz more, sate plivanja… Pa ipak, postoje oni ljudi koji ne žele da minut svog dana provedu neiskorišćen, zbog čega vežbaju čak i kada su na moru sa svojim prijateljima.

Ako ste jedna od ovih posebnih osoba, vreme je da otkrijete sa nama eksplozivne vežbe koje će stimulisati svaki deo vašeg tela, lansirajući vaš metabolizam u visine.

Trčanje

Najklasičnija i najlakša vežba koju možete da radite bez dodatne opreme je trčanje u vodi i van nje. Najtradicionalnija i najomiljenija vežba se nadograđuje i dobija još jedan preokret i potpuno drugačiji stepen težine. Ako odlučite, možete trčati oko 10 minuta na mekom pesku i još 5-10 u vodi, da biste dodatno povećali puls. Na ovaj način moći ćete sagoreti još više kalorija.

Jumping jacks u vodi

Pronađite mesto na kom ćete skakati dok je vaše telo u vodi, i počnite da širite i skupljate noge i ruke neprekidno 5-15 minuta da biste sagoreli 25% više kalorija u poređenju sa trčanjem.

Klasično plivanje

Najklasičnija vežba koju biste mogli da radite kada ste na vašoj omiljenoj plaži je, naravno, plivanje. Plivanje može donekle biti monotono, ali ima impresivne koristi za telo, istovremeno vam pružajući mogućnost sagorevanja do 500 kalorija vežbanjem celog tela.

Skakanje

Možda će izgledati malo smešno za one koji vas gledaju, ali vredi pokušati ako ste na plaži i želite da vežbate. Uđite u vodu i počnite da skačete sa obe noge ili jednom nogom, menjajući svakih 10 skokova, kao što to radi kengur. Ovo će vam pomoći da povećate izdržljivost, poboljšate ravnotežu i stimulišete trbušne mišiće. Izvedite 2 serije od 20 odskoka, napravite pauzu i neumorno nastavite svoj posao.

Makaze

Dok ste u vodi počnite da širite i skupljate noge ravnomerno, ne nužno brzim tempom, što više krugova. Na ovaj način ćete moći da vežbate i butine i trbušnjake.

Pročitajte još