5 frizura koje će ovog proleća nositi sve kul devojke

Zvučalo kao kliše ili ne, proleće jeste sezona promena – sve se budi, pa i naša potreba da svom izgledu pružimo željeni glow up. Iako najtrajnija, zapravo najuzbudljivija promena jeste ona koja se tiče frizure, zato, ukoliko ste tražili znak da je vreme da posetite frizera – ovo je taj!

U nastavku vam otkrivamo top 5 frizura koje će biti u trendu ovog proleća, a koje će nositi sve kul devojke. 

À la Mick Jagger

Možda zvuči neočekivano, ali inspiraciju za svoju sledeću frizuru možemo pronaći upravo u stilu slavnog muzičara tokom 70-ih. Ovakav odvažan oblik frizure u kombinaciji sa divljim talasima i šiškama, deluje androgeno, ali istovremeno i ženstveno, novo i osvežavajuće. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E L (@vanellimelli)

Skandinavski talasi

Skandinavke očigledno više nećemo voleti samo zbog stila, već i zbog – frizure! Neobavezni talasi koji gotovo da to i nisu, mogu biti vaš novi omiljeni način stilizovanja duge kose (koju još uvek ne želite da ošišate). Dakle, uvijte kosu, potom je raščešljajte i to je to!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunter (@hunterschafer)

Y2K ekstenzije

Nadogradnja kose toliko je u duhu 2000-ih! Setimo se samo Britney Spears, Paris Hilton ili Lindsay Lohan. Ipak, dvadesetak godina kasnije, želimo da naše ekstenzije zapravo izgledaju prirodno, koliko god bile duge, te njihovu nijansu biramo u skladu sa našom bojom kose. Varijanta koju je na Versace reviji prošetala Emily Ratajkowski može se smatrati dobrim primerom efekta koji želimo da postignemo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

Midi bob

U redu, ovo je još jedan dokaz da će bob definitivno biti frizura 2022. godine! Ovoga puta, naša pažnja je usmerena na bob srednje dužine, sa izraslim šiškama, koji deluje baš onako kao da smo nakon šišanja na kratko ponovo počeli da puštamo kosu. Ukoliko lepo isfenirate kosu, dobićete chic frizuru, no, ukoliko se vaša kosa prirodno osuši, dobićete njenu ležerniju, “nedovršenu” varijantu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

Raskošni talasi

“Velika”, raskošna kosa ponovo je u trendu i to smo već načuli. Zato, ukoliko ste ljubitelji divlje “grive” posvetite se sušenju, a potom uvijanju kosu uz pomoć viklera, tako da se fokusirate na koren kose, dok ćete krajeve takođe pažljivo uviti kako bi talasi lepo padali. J Lo je verovatno najbolji primer kako ovako stilizovana kosa treba da izgleda. 

Foto: Instagram

Priredila: I. T.

Najnovije