Harper's Bazaar Srbija

Kako da sami skratite šiške poput profesionalca

Ako ste se pogledali u ogledalo, da biste videli koliko su vam porasle šiške, ali niste uspeli jer vam iste upadaju u oči – znate da je vreme za šišanje. Da je regularna situacija, verovatno biste odmah otišli kod frizera, ovako ćete sigurno u jednom trenutku pasti u iskušenje da sami pokušate da skratite svoje šiške.

Sasvim je u redu da to probate da uradite, ipak, trebalo bi da znate nekoliko pravila pre nego što se odvažite na ovaj korak.

Prvo, ni slučajno nemojte da koristite obične makaze. Ako nemate prave makaze za šišanje, onda ih naručite online, ili koristite makaze za tkanine. U suprotnom možete dosta oštetiti svoju kosu.

Drugo, obavezno osušite kosu. Mokra kosa ume da vas zavara svojom dužinom da je previše skratite. Zatim, nema potrebe da žurite, idite korak po korak, polako, da se kojim slučajem ne bi dogodilo da premalo ili previše isečete.

Umesto da odjednom isečete ravnu liniju, makazama kratite jedan po jedan pramen. Tako bi radio i frizer u salonu.

Ako se pridržavate ovih pravila, vrlo je verovatno da ćete uspeti sami da skratite šiške, i da će one izgledati sasvim prihvatljivo dok vam ih ne sredi stručno lice.

Najnovije