Harper's Bazaar Srbija

Kako kosu učiniti gušćom: 5 zdravih navika

Za lepe uvojke!

Pazite na vlasište

Jedna od najčešćih grešaka u nezi kose je nedovoljna pažnja na stanje kože glave. Navikli smo da koristimo ulja, maske i meleme kako bismo održali kosu sjajnom i svilenkastom, ali ovi proizvodi imaju samo kozmetički efekat. Ako želite da kosa postane gusta i jaka, obratite pažnju na specijalizovane proizvode za kožu glave: hranljive maske, koje stimulišu cirkulaciju krvi u vlasištu i zasićuju folikule dlake svim potrebnim elementima za aktivan rast kose.

Masaža

Masaža vlasišta je još jedan način za podsticanje cirkulacije krvi u glavi i aktiviranje folikula dlake. Naviknite se da temeljno četkate kosu četkom za masažu svakog dana najmanje 5-10 minuta, a tokom pranja obavezno masirajte vlasište prstima. Takođe, gua sha odličan je za masiranje glave – ali pazite da ne pritiskate previše, jer se može razviti glavobolje.

Ne uzimajte vitamine bez konsultacije sa lekarom

Na policama apoteka i u internet prodavnicama prodaju se razni vitaminski kompleksi koji obećavaju zdravlje i fenomenalan rast kose. U stvari, problem koji uzrokuje gubitak kose može biti i nedostatak vitamina i previše dodataka vitamina izazvanih neselektivnim dodacima. Pored toga, neki vitamini neutrališu međusobno delovanje kada se uzimaju zajedno, tako da možda uopšte neće biti efekta. Pre uzimanja bilo kakvih dodataka, obavezno se konsultujte sa stručnjakom kako ne biste naštetili svom zdravlju.

Koristite preparate za zaštitu kose od toplote

Stilizovanje kose jedan je od najvećih neprijatelja njenog zdravlja. U idealnom slučaju, potpuno se toga odreknite, ali ako to nije moguće, ne zanemarujte sredstva za toplotnu zaštitu. Oni stvaraju zaštitni film na kosi, štiteći je od oštećenja i, kao rezultat, gubitka.

Pazite na ishranu

Nažalost, samo maske i masaža glave neće spasiti kosu, ako je vaša ishrana loša. Uverite se da u ishrani imate dovoljno omega-3 masnih kiselina, vitamina i minerala. Ali sa šećerom treba biti oprezan: on uništava protein keratina koji čini kosu zdravom i lepom.

Najnovije