Harper's Bazaar Srbija

Napravite same maske za suvu kosu

Imate suvu kosu? Dajte joj mekoću i sjaj pomoću četiri maske za kosu koje ćete vrlo lako napraviti koristeći sastojke koji već postoje u vašoj kuhinji.

Na tržištu postoji mnogo odličnih profesionalnih maski koje mogu pružiti rešenje za suvu i dehidriranu kosu. S druge strane, za svaku ženu koja ima vremena da sama napravi maske za kosu, postoje domaći recepti sa vrlo pristupačnim sastojcima.

Isprobali smo ove četiri i toplo ih preporučujemo:

1. Pomešajte maslinovo ulje, kokosovo ulje i malo meda. Zatim zagrejte smesu u mikrotalasnoj pećnici 20 sekundi. Nanesite na kosu. Nakon dvadesetak minuta isperite.

2. Za masku koja će povratiti izgubljeni sjaj kosi, u blenderu izmešajte avokado, vitamin E i 1 kašiku kokosovog ulja. Nanesite smesu na kosu i ostavite da stoji 20 minuta. Zatim operite kosu kao i obično.

3. Ova maska je veoma hranljiva za suvu kosu i sjajno miriše. Umutite u blenderu 1 bananu, 1/4 šolje meda i 1/2 šolje jogurta.

4. Jaja su bogata proteinima, pa je ovo popularan izbor za maske koje duboko neguju kosu. Dodajte malo maslinovog ulja i imaćete divnu masku koja hidrira kosu i vraća joj sjaj.

harpersbazaar.gr

Najnovije