Odvažni minimalizam: Beauty izdanja sa Nedelje mode u Njujorku koja su privukla našu pažnju

Nedelja mode u Njujorku, jedna od najuzbudljivijih modnih manifestacija kako na pistama, tako i na ulicama metropola, završena je i dok makar i imaginarno pakujemo kofere kako bismo se preselili u London, i dalje prelistavamo najbolja izdanja koja smo uočili u prethodnih nedelju dana. 

Iako je suština nedelja mode u novim kolekcijama kojima se divimo iz prvih redova, u senku ih obično baci street style, ali ne smemo zaboraviti ni odlična beauty izdanja koja su verovatno nešto što najpre možemo implementirati u svoju svakodnevicu. 

Ovogodišnji New York Fashion Week, u beauty smislu, definitivno se može okarakterisati kao odvažni minimalizam. Dakle, na modelima smo mahom mogli da vidimo jednostavan makeup, s vremena na vreme osvežen klasičnim, crvenim karminom, efektno izvučenim crnim ajlajnerom ili smokey eyes look-om, a pojedina izdanja su nam donela i “Euphoria” vibe – mudro iskorišćene cirkone. Sve u svemu, fokus je i dalje na perfektnom tenu (skin-care je ovde ključan!), a kada ipak poželite da se makar i malo našminkate, diskretno istaknute oči u kombinaciji sa hajlajterom, biće dovoljne da izgledate sveže i privlačno, u svakoj prilici.

Kada je reč o stilizovanju kose, dominantna su tri look-a: pletenice, strogo zalizana kosa i wet look. U pogledu frizure, primećujemo da je ravno šišana kosa ponovo u trendu, baš kao i kratak pixie, šiške i razdeljak na stranu. Oni malo odvažniji, mogu isprobati farbu u neočekivanoj nijansi ili pak aksesoare za kosu koji podižu celokupan stajling. 

Čak i upadljiva, “more is more” izdanja, i dalje su u samoj suštini svedena – ničega nije previše, već taman onoliko koliko je potrebno. U galeriji pogledajte koja su to NYFW beauty izdanja privukla našu pažnju i postavila osnove za nove omiljene trendove u svetu lepote. 

Foto: Profimedia

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije