Harper's Bazaar Srbija

Nezaboravne Met Gala frizure

Dyson i sedam majstora stila

“Inspirisani očaravajućom lepotom  prerafaelitske umetnosti, pažljivo smo oblikovali frizuru koja odiše utkanim šarmom, ističući Harrisove dugačke, erodirane bakarne pramenove koji graciozno padaju niz leđa. Ovaj očaravajući izgled postignut je oblikovanjem složenih pletenica i delikatnih talasa vode, izazivajući romantičnu privlačnost perioda koji je poslužio kao inspiracija. Kako bi upotpunio frizuru, Harris je nosio posebno kreiranu toaletu, inspirisanu njegovom najnovijom kolekcijom ‘Shadow Dance’. Za ovu svrhu korišćeni su motivi starih tapeta, primenjeni na  svilu koja je upotrebljena za odeću  koja simbolizuje ponovno buđenje lepote u skladu sa temom ovogodišnje Met Gale.”

Harris Reed & Peter Burkill

Za kreiranje ove Met frizure, Harrisova kosa je osušena pomoću Dyson Supersonic fena za kosu i nastavka za nežno sušenje,  i obogaćena dugačkim bakarnim ekstenzijama. Kada je kosa osušena na 75%, uz pomoć Dyson Airwrap™ multi-styler-a i nastavka za zaglađivanje i okrugle četke za volumen, frizer je završio proces sušenja i postavio oblik frizure. Nakon toga, pažljivo je ispleo pletenice od odabranih delova kose i postavio Dyson Corrale™ ispravljač kose na 185 stepeni, nežno prelazeći preko pletenica, kreirajući teksturu i osiguravajući dugotrajnost frizure bez korišćenja visoke temperature.

„Veoma bitan korak bio je da se pletenice ohlade,  nakon čega sam ih pažljivo odmotao, otkrivajući zanimljivu teksturu. Sa Dyson Corrale™ peglom za kosu prelazio sam napred-nazad po kosi, oblikujući vodene talase, posebno se fokusirajući na pramenove oko lica. Kako bih dodao završne detalje, koristio sam  Coanda nastavak za zaglađivanje uređaja Dyson Airwrap i uklanjao neposlušne pramenove, i tako sam postigao sofisticiran izgled i oživeo viziju inspirisanu renesansom“, objasnio je Peter.

Zendaya & Ursula Stephen

Inspiracija: Suptilna, delikatna lepota praćena samopouzdanjem.

Nakon šamponiranja kose, dodat je Living Proof Triple Bond Complex. Kosa je fenirana pomoću  Dyson Supersonic r™ Professional Hairdryer, podešenog na visoku temperaturu i jak protok vazduha. Kada je kosa osušena, dodat je Living Proof’s 5-in-1 Styling Treatment.  “Glumičinu kosu pokupila sam u nisku zalizanu punđu, zavezala je gumicom za kosu, uvrnula i formirala prelepi oblik. Sledeći korak bilo je tapiranje gornjeg sloja i odvajanje od ostatka kose.

Pomoću Dyson Corrale™ hair styler straightener pegle za kosu podešene na nisku temperature, ukovrdžala sam neposlušne pramenove za postizanje anđeoskog izgleda”, rekla je Ursula.

Sabrina Carpenter & Scott King

Za početak, isfenirao sam kosu pomoću  Dyson Supersonic r™ Professional Hairdryer fena za kosu podešenog na visoku temperaturu i jak protok vazduha koristeći nastavak precision air concentrator, a za a Sabrinine pufnaste šiške, za postizanje volumena koristio sam  Dyson Airwrap™Multi-styler sa nastavkom u obliku okrugle četke ”, naveo je Scott.

Kako je opisao, potom je za kreiranje lepršavih kordži odvajao tanke pramenove i uvijao ih pomoću Dyson Airwrap uređaja koristeći 1.2” štapni nastavak.

Gracie Abrams & Bobby Eliot

“Počeli smo sa tek opranom, vlažnom kosom. Naneo sam Bumble and bumble Hairdresser’s Invisible Oil Heat/UV Protective Primer, po kosi, kako bih kreirao bazu za lakše postizanje željene frizure. Zatim sam naneo sloj Surf Spray na pramenove kako bih dobio šik teksturu”, objasnio je Bobby.

Koristeći Dyson Supersonic r™ Professional Hairdryer podešen na visoku temperaturu i jak protok vazduha, fenirao je kosu, fokusirajući se na maksimalno podizanje korena kose, za šta je ovaj uređaj neprevaziđen. Zatim je koristeći difuzer nastavak završio sa sušenjem kose i postigao prirodne talase.  Potom je dodao par kapi Hairdresser’s Invisible Oil Heat/UV Protective Primer za dodatnu hidrataciju (izbegavajući koren).  Koristeći Dyson Corrale™ hair styler straightener peglu za kosu podešenu na nisku temperaturu, kreirao je teksturu koja sa namerom deluje nezavršeno.

Nakon Dyson Corrale™ tehnike, nanosio je jedan od njegovih omiljenih proizvoda  Bb.Thickening Dryspun Texture Spray, pramen po pramen, kako bi ovoj prelepoj frizuri dodao čvrstinu i vazdušastu teksturu.

“Kosu sam pričvrstio u nežnu, šarmantnu formu i prilagodio svaki deo da izgleda nedobršeno, ali složeno, baš kao što sam zamislio. Na kraju sam koristio Spray de Mode lak za kosu kako bih dovršio frizuru i osigurao da čvrsto stoji tokom cele večeri”, rekao je Bobby.

Karlie Kloss & Dyson Global Styling Ambassador, Irinel De Leon

“Želeli smo da kosu učinimo nešto jednostavnijom zbog složenih detalja na haljini. Haljina je ukrašena Swarovski kristalima duž celog oboda, sa cvećem koje pada niz nju; zbog toga smo želeli da kosa deluje meko, šarmantno, ali ipak doterano. Niska punđa sa nežnim pramenovima oko lica i ušiju dodaje izgledu neophodnu mekoću.” 

A evo i koraka kako doći do ove savršene frizure:

Za prirodno, dugotrajno oblikovanje i punoću pripremite vlažnu kosu sa Living Proof Thickening Blow-Dry kremom, nanoseći od sredinedo krajeva kose za dodatnu gustinu i hidrataciju. Za koren kose koristite Living Proof Full Volume & Root-Lifting Spray. Naneti nekoliko kapi za celodnevni volumen i zaštitu kose od toplote. Počnite sa deljem kose na jednake delove i feniranjem koristeći Dyson Supersonic r™ Professional Hairdryer sa Pro Concentrator nastavkom, podešen na jak protok vazduha i visoku temperaturu. Kada se kosa osuši, koristite The Hair Shop sedmodelne 18” Clip In ekstenzije u boji #3 i #4 koje ćete učvrstiti za pramenove kose; natapirajte male sekcije gde će se postaviti kopče i poprskajte natapirani deo sa Living Proof Style Lab® Flex lakom za kosu i pričvrstite ekstenzije. Volim da mešam boje jer Karlina kosa ima prirodnu varijaciju boja.Nastavite sečenjem The Hair Shop umetaka do željene dušene pomoću makaza ili žileta.Pripremite suvu kosu sa Living Proof Style Lab® Flex lakom za kosu, a zatim pomoću Dyson Corrale™ hair styler straightener pegle za kosu podešene na 210 stepeni, dodajte minimalne talase slične isfeniranoj kosi, držeći zglob malo savijen, kako biste dodali teksturu i volumen.

Svaki pramen namotajte na viklere da se ohlade. 

Koristeći  Dyson Supersonic r™ Professional Hairdryer sa difuzerom podešen na hladan vazduh i jak protok vazduha, prosušite kosu na viklerima kako bi se potpuno ohladila.

Uklonite viklere i naprskajte Living Proof Full Dry Volume & Texture Spray za postizanje teksture i volumena.  Napravite razdeljak na sredini temena i zavežite kosu u nizak rep.

Nastavite tako što ćete napraviti punđu i pričvrstiti je plišanim francuskim ukosnicama.

Zavrišite frizuru nanošenjem Living Proof Flex laka za kosu. 

Jodie Turner Smith & Ursula Stephen

Ursula je ovu frizuru započela sa čistom suvom oblikovanom kosom, koristeći Dyson Supersonic r™ Professional Hairdryer  podešen na visoku temperaturu i jak protok vazduha.

“Dodala sam nekoliko skrivenih, tankih umetaka kako bi izgradila Mohawk frizuru na začelju temena i cool pramenove koji uokviruju lice. Zatim sam kosu oblikovala pomoću žileta. Koristeći  Dyson Corrale™ hair styler straightener peglu za kosu, podešenu na srednju temperaturu, uvijala sam kosu u različitim smerovima”, objasnila je Ursula.

Na kraju, dodala je nekoliko kapi Living Proof Smooth Styling seruma. Koristeći prste i Living Proof Flex lak za kosu, oblikovala je i stilizovala kosu oko lica.

Stella McCartney & Tina Outen

Za početak, Stellina kosa  je sušena uz pomoć Dyson Supersonic r™ Professional Hairdryer sa difuzerom, podešenog na visoku temperaturu i jak protok vazuha kako bi se postigao volumen pri korenu kose i delimično osušili preparati naneti na kosu. Zatim je korišćen nastavak za koncentrisano sušenje za postizanje volumena i snažno, glatko feniranje kose. Kosa je oblikovana okruglom četkom za feniranje. Nakon toga je raščešljana i blago natapirana kako bi se postigla čvrstina korena, a zatim pažljivo zategnuta i zaglađena u čvrstu punđu, ostavljajući volumen i teksturu pri korenu koji je Stella postigla prelaženjem dlanovima preko površine gotove frizure, što je omogućilo ležeran izgled.

Završni detalji za postizanje urednog izgleda, postignuti su nastavkom za zaglađivanje neposlušnih pramenova na Dyson Supersonic r™ Professional Hairdryer fenu za kosu podešenog na visoku temperaturu i jak protok vazduha. Pokretima prema gore, olakšanim novim oblikom Dyson Supersonic r™ fena postignut je čist, zaglađen završetak prilagođen Stellinom obliku lica. Ovako je postignuta doterana, sadržajna frizira koja se blago neuredanin izgledom uklapa u Stellin prepoznatljiv nepretenciozan šik stil.

Foto: Profimedia


Najnovije