Poslovni makeup look: Kako da, nakon praznika, izgledate prirodno, lepo i uglađeno

Sveže lice je adekvatno za bilo koje radno okruženje.

Ni u snu ne biste pomislili da u ponedeljak, nakon praznika, dođete na sastanak sa šefom u iznosanoj kućnoj trenerci, a isto važi i za izgled vaše frizure i šminke. Ali to ne znači da vaš poslovni autfit ne možete upotpuniti sa minimalno šminke.

Ključ je da se osećate dobro i uglađeno, ali da ne izgledate kao da imate tonu šminke na licu.

MAKEUP: Kako biste ostavili utisak prirodnosti, ali i prefinjenosti, fokusirajte se na efekat posvetljivanja lica i očiju, a to bi značilo sledeće: Nanesite laganu podlogu u vidu BB ili CC kreme samo na mesta gde je potrebna kako bi ujednačili ten i ublendajte je prstima za prirodan finiš. Setujte je laganim transparentnim puderom u prahu ili kamenu. Sledeće, nanesite bronzer na obraze i jagodične kosti, čelo i malo preko nosa, a potom ublendajte mrvicu kremastog rumenila na jagodice za efekat podmlađivanja. Možda niste imali dovoljno sati sna? Uvijene trepavice mogu sakriti umor. Ako želite da vam oči budu budne i otvorene, ovaj korak ne smete zaobići! Takođe, kapi za oči protiv iritacija i alergija smanjiće crvenilo beonjača i dodatno pomoći. Nanesite lagani sloj roze-bež ili svetlobraon senke na kapke i potom dva sloja braon maskare. Ona je manje napadna od crne i bolja opcija za dan u kancelariji (i ne zaboravite da pročešljate trepavice). Poslednji korak je nanošenje nude karmina ili sjaja.

KOSA: Pažnja! Iako je čista kosa idealna za kancelarijski setup, nikada nije dobra ideja da dođete sa mokrom kosom. Ukoliko nemate vremena za feniranje i oblikovanje frizure rano ujutro, potrebni su vam dobri proizvodi za stilizovanje. Nanesite sprej za lokne ili dodajte penu od korena pa sve do krajeva kose i prosušite uz pomoć širokog nastavka za fen koji će kreirati lokne. Ako želite duže da spavate, operite kosu prethodno veče, pre spavanja i ujutro je samo izravnajte uz pomoć pegle za pet minuta. NOKTI: Bitno je da nokti budu uredni, zato samo vodite računa da su lepo oblikovani, a za boju koristite neutralne nijanse, jer one odlično kamufliraju eventualne iskrzale delove. Dok će ulje ili masna krema sakriti moguće zanoktice koje imate. 

Priredila: Nataša Milošević

Fotografija: 

 

Najnovije