Makeup pravila u koja se Francuskinje kunu

Hvatajte beleške!

Da, reći ćemo: Niko ne dostiže tu umetnost effortless lepote poput Francuskinja.

Nazovite to stereotipima, ali čini se da ove dame uvek imaju najbolje makeup izglede. Uzimajući u obzir da je Francuska dom nekih od najvećih imena beauty industrije (L’Oréal, Guerlain, Clarins) onda sve ovo iznad navedeno ima apsolutnog smisla.

Njihova koža je jedra, glatka i sija. Obrve su uvek ležerno uglađene, dok im obrazi sijaju poput prirodnog rumenila. Pa, koja je njihova tajna?

Nega kože je šminka

Francuskinje će uvek više vremena I para potrošiti na dobre preparate za kožu lica koja će na taj način ostati blistava I zdrava, nego na samu šminku. Ne zaboravite na masažu lica I povremene tretmane.

Crveni ruž je must have proizvod

Beauty rutina svake Francuskinje uvek se završava crvenim karminom na usnama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Mudro koriste maskaru

Šminka Francuskinja uvek izgleda pomalo “nedovršeno”. Da, makeup im je uglaćen i svež, ali tajna je u tome da prikriju da su nanele šminku. Zato umesto slojeva maskare, nanose je tek pomalo kako bi izvukle volumen I dužinu.

Nisu pristalice pudera

Sva ta briga oko nege kože da se završi teškim slojevima pudera, koji će na kraju dovesti do toga da koža izgleda suvo I neprirodno… Ne, Francuskinje umesto toga biraju light baze, poput CC seruma ili korektora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Karmin kao proizvod 3 u 1

Koriste ga na usnama, ali I na jagodicama umesto rumenila, čak I kao senku na očima.

Foto: Priofimedia, Instagram

Priredila: T.M.

 

Najnovije