Košta samo 10 dolara: Brooke Shields konačno otkrila u čemu se krije tajna njenih savršenih obrva!

Spoiler alert: nije reč o mejkap proizvodu!

Otkad je postala prepoznatljiva na filmu (u ostvarenju Luja Mala, Pretty Baby, imala je samo 13 godina), zaštitni znak Brooke Shields su obrve. Zanimljivo je da pedesetšestogodišnja glumica nikad detaljno nije opisivala kako ih sređuje, da bi sada to uradila na instagramu, i to u videu koji traje samo tri sekunde.

-Ovako ja “kreiram” svoje obrve! Misli, osećanja, emocije?, napisala je u opisu snimka u kome pokazuje olovku za crtanje “Prismacolor Ebony Graphite Drawing Pencil”, koju ne koriste mejkap artisti već likovni umetnici za skiciranje. Obožavatelji su, naravno, poludeli zbog ovog otkrića i verovatno odmah pohrlili da kupe ugljen olovku koja košta samo deset dolara, a čija će prodaja, vrlo verovatno, značajno porasti u narednom periodu.

No, koliko je dobro koristiti olovku za crtanje na licu? Dermatolozi upozoravaju da to i nije pametno jer većina njih sadrži ugalj koji može izazvati alergije ili stvoriti ozbiljne kožne reakcije, te iziritirati oči. Svakako je bolje opredeliti se za olovke koje su specijalno dizajnirane za bojenje obrva i testirane, kako bi bile sto posto sigurne za korišćenje. Osim ugljena, Brooke je otkrila da upotrebljava i Trish McAvoy Brow Perfector kremu, kojom nežno zaglađuje dlačice na gore, a koja ih kasnije satima drži u istom položaju. Prilično jednostavnu rutinu održavanja obrva Brooke praktikuje čitavog života. Kao mlađa, o njima apsolutno nije brinula, a nedavno je otkrila magazinu People kakav stav ima prema svemu tome.

– Skoro su me fotografisali i Karin Rotfild je želela da stilizuje moje obrve onako kako su izgledale osamdesetih. Ličila sam sebi na klovna, ispričala je glumica i otkrila da te ogromne, prirodne, nesređene obrve više nisu deo njenog života.

Moja dlaka je sad drugačijeg kvaliteta i one su definitivno drugačije. Trudim se da ne zamaram time previse, priznala je. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia

Najnovije