Ideje za manikir koje smo obožavali ranih 2000-ih i volimo ih i danas!

Spremite se za talas (beauty) nostalgije!

Za razliku od devedesetih koje su, ruku na srce, zaista imale svetle beauty momente (ako zanemarimo beskrajno tanke obrve, tamne ruževe, recimo, ponovo volimo kao i celokupan grunge stil), dvehiljadite su bile mnogo kritičnije – bela i plava senka u kombinaciji sa svetlim karminima… Ne baš laskavo.

Ipak, ono što ne možemo da osporimo kao dobru stranu početka 21. veka jeste manikir. Neke od trendova koje i danas pratimo potiču upravo iz ove dekade i gotovo da se uopšte nisu promenili! Neka vas zapljusne talas beauty nostalgije, ali i inspiracije za naredni manikir.

Klasičan francuski manikir

Kada je klasika u pitanju, ništa ne može zameniti francuski manikir koji je tokom dvehiljaditih Jennifer Lopez prosto obožavala! Vremenom su se dužina i oblik noktiju menjali, zbog čega se menjala i sama izvedba izvlačenja čuvene bele linije, ali činjenica je da ćemo ovakav nail dizajn zauvek voleti – u kojoj god varijanti. 

Sedefaste nijanse

Kratki, prirodni nokti izgledali su i izgledaju sjajno sa sedefastim nijansama koje savršeno zamenjuju komplikovani manikir u posebnim prilikama. Neutralni ili jarki tonovi – izbor je na vama!

Dugi veštački nokti

Voleli veštačke nokte, naročito one duge, ili ne, činjenica je da su u trendu, a on potiče upravo iz dvehiljaditih. (Ako niste sami lepili veštačke nokte kupljene bilo gde lošim lepkom u tom periodu, možete li uopšte da kažete da ste živeli tokom dvehiljaditih?!) Missy Elliott i Pink samo su neke od zvezda koje su obožavale ovakav manikir i, naravno, nosile njegove najsmelije varijante.

Crni lak za nokte

Reći ću samo – Punk’s Not Dead!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J.E.M (@j.e.m_nails)

Hot-pink lak za nokte

Upadljive pink nijanse nisu za svakoga, ali ukoliko volite da vaš manikir privlači pažnju, onda je ovo boja za vas!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Courtney (@cooper_clawsss)

Beli lak za nokte

Beli lak za nokte odličan je izbor za letnju sezonu i baš kao i francuski manikir – nikada neće izaći iz mode. Ipak, ukoliko vam je bela previše obična, možete je osvežiti zanimljivim šarama ili nalepnicama. 

Nail-art

Tokom dvehiljaditih Fergie je bila jedna od prvih zvezda koje su ponele minimalistički, ali efektan nail-art. Danas gotovo da ne možemo da zamislimo manikir bez neke crtice ili tačkice, a baš takav jednostavan dizajn zauvek će nas oduševljavati. 

Crveni lak za nokte

Da li se sećate vintage faze Gwen Stefani koja je uključivala frizuru a la Marilyn Monroe, raskošan crveni karmin i manikir u istoj nijansi? E to je klasika koja ne prolazi, čak i 20 godina kasnije. 

Manikir sa cirkonima

Cirkoni su bili s-v-u-d-a tokom dvehiljaditih – na naočarima za sunce, na telefonima, na aksesoarima, ali i na noktima. U redu, moramo da priznamo da manikir sa cirkonima danas izgleda mnogo elegantnije i sofisticiranije, ali to ne menja činjenicu da se koren ovog trenda nalazi upravo na početku ovog veka. 

Fotografije: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije