High Gloss Lips: Vraća se još jedan Y2K trend

Ali, ovog puta bez lepljivog sjaja.

Osim brushaltera koji viri ispod haljine, barbie-looka, spuštenih farmerki, haljine preko pantalona, ali tankih obrva, oivčenih usana, jarkih ajlajnera, vraća se još jedan trend dvehiljaditih – jelly lips odnosno ekstremno sjajne usne. No, za razliku od pre dvadeset godina, od kada smo sjaj postizali lepljivim providnim sjajevima, danas su u modi ruževi u boji koji ostavljaju visok sjaj, a koji ne samo da nisu lepljivi, nego i hrane usne.

Ukoliko ste se navikli na mat karmine, setite se da dolazi leto, te da se sjajne usne savršeno uklapaju uz čistu sjajnu kožu, wet izgled lica, tela i kose, bronzane nijanse na obrazima… Prozračno i sočno odnosno jelly lips danas znači nešto više, to da su usne negovane, pune, sjajne i hidrirane.

Ukoliko vam zafali inspiracije za šminkanje ili ne možete da zamislite to o čemu pišemo, potražite #jellylips trend na TikToku ili idite na Instagram stranicu YSL Beauty kuće, gde ćete pronaći slavne ličnosti, poput Lile Moss i Indyje Moore, koje nanose različite nijanse iz Rouge Volupte Candy Glaze linije.

Tekst: J. M.

Fotografije: Profimedia, Instagram

Najnovije