Nadogradnja trepavica i karantin

Zbog panedmije korona virusa, kozmetički saloni su zatvoreni, a vi se sigurno pitate šta uraditi u vezi sa nadogradnjom trepavica koje zahtevaju korekciju? Da li je bi trebalo da ih sami sklonite i kako da to učinite?

U svakoj drugoj situaciji, niko vam ne bi preporučio da sami uklonite produžene trepavice, jer svako agresivno uklanjanje istih, bez stručne pomoći, može oštetiti dužinu vaših trepavica, i na nekim mestima je moguće da vam nikada više neće porasti. Ali u situaciji u kojoj se sada nalazimo, možda možete rizikovati.

Prvo što vam savetujemo jeste da odredite dužinu između sopstvenih trepavica i veštačkih, i da tu razliku skratite isključivo manikir makazama. Ovo je najsigurnija tehnika.

Ipak, ako vam ona ne pomogne, onda je najbolje rešenje da u bilo kom online kozmetičkom šopu naručite profesionalno sredstvo za uklanjanje veštačkih trepavica. Zatim, pročešljajte ceo internet i video-snimke, kako biste saznali svaki detalj ovog uklanjanja, u suprotnom vrlo lako možete oštetiti i trepavice i svoje oči.

I nikako nemojte koristiti maslinovo ili obično ulje za uklanjanje trepavica, jer ista nisu namenjena za ovo, niti će vam pomoći.

 

Pročitajte još

Pročitaj još