Novi luksuzni trend za nokte koji pristaje baš svima

I koji će zameniti najvoljeniji nude manikir.

Iako je sudar maksimalističke i minimalističke kulture konstantan, u pogledu lepote, u poslednje vreme evidentna je dominantnost takozvanog “clean beauty” pokreta. Ovo znači da se okrećemo minimalizmu u pogledu nege (“skinmalism”), ali i u pogledu šminke, stilizovanja kose, manikira. I, ne možemo da poreknemo da je ovakva čistota pravo osveženje!

Ne samo da gotovo sve izgleda lepše kada je prirodno i jednostavno, već ovakav pristup definitivno donosi i daleko manje opterećenja i daleko više slobode.

Kada govorimo o noktima koji su naša današnja tema, na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu manikir Belle Hadid ne samo da je privukao našu pažnju, već nas je i u potpunosti oduševio. Naravno, model nije jedina koja se okrenula ovako prirodnom, “čistom” izgledu noktiju – širom sveta primetan je trend koji možemo opisati kao “new nude”

Za ovaj manikir biće vam potrebna boja koja odgovara prirodnoj boji vašeg nokta i kože, koja je blago prozirna kako bi se video prelaz između nokatne ploče i belih vrhova (ali znatno suptilnije nego u slučaju francuskog manikira), sa sjajnom završnicom (ne mat). 

Kada je reč o obliku noktiju, držite se njegovog prirodnog oblika – ne odstupajte previše od onog što već imate. 

Imajte na umu da koža ruku treba da bude blistava, zdrava i hidrirana, a zanoktice savršeno sređene. Dakle, celokupna šaka treba da izgleda prefinjeno i negovano. Zato, nikako ne preskačite kremu za ruke, povremeni piling i redovno negovanje zanoktica adekvatnim uljima. Ovo znači da u vašem fokusu ne smeju da budu samo nokti kao takvi, već i sve ostalo što uz njih ide, da se tako izrazimo.

U nastavku izdvajamo još nekoliko ideja za ovakav manikir kako biste pronašli inspiraciju za svoju sledeću posetu kozmetičaru. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Truong (@kimkimnails)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridolog (@bridolog)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Truong (@kimkimnails)

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Najnovije