Harper's Bazaar Srbija

Pamela Anderson otkrila tajnu svog kultnog beauty izgleda iz 90-ih

90-te ne bi bile ono što jesu bez Pamele.

Pamela Anderson ostala je jedna od najpoznatijih holivudskih seks simbola devedesetih. Njen uticaj snažno se oseća i u modernoj pop kulturi, posebno sa renesansom modne i beauty estetike 90-ih i ranih 2000-ih.

Od farmerki plitkog struka do crop top majici; kul, opušteni, suptilno neugledni stilovi iz dve prethodne decenije nastavljaju da preplavljuju gereraciju Z i mlađe milenijalce, što objašnjava osvrt na stil mlade Pamele u potrazi za inspiracijom.

Sa svojom voluminoznom plavom kosom, topovima koji jedva pokrivaju dekolte i haljinama koje grle figuru, Andersonova je definitivno napravila Pinterest mood board za mnoge modne entuzijaste. Ali njen prepoznatljivi beauty izgled iz 90-ih zaista je digao prašinu, utičući na mase da rekreiraju makeup look na sebi. Bez obzira gde je bila, Pamela je uvek imala tanke obrve, tamne smoky eyes i ultra-napućene usne.

Sada, Pamela je konačno otkrila tajnu svoje kultne beauty estetike, opisujući je kao “divlju i nesputanu”. “Ne znam da li je to bio odbrambeni mehanizam ili šta”, rekla je. “Samo sam pomislila: ‘Zabavljaću se’.” Kako je postigla taj izgled? Nosila je „šminku od prethodnog dana i malo šljokica od dve večeri ranije“. „Stvari koje te nikada ne napuštaju!“, našalila se. „Volontirala bih u dečjoj školi, uhvatila bih se u odrazu, i imala bih šljokice po celom licu. Što te ne čini lošom mamom, samo zato što si prekrivena šljokicama.”

Nije zaboravila ni da se osvrne na svoje modne trenutke iz 90-ih, posebno na heklane outfite. „Čak ni ne znam kako su ostali na meni, ali jesu“, rekla je. „Sećam se Tommy [Lee] i ja bismo se dogovarali: ‘Šta možemo da nosimo što je zabavno i ludo?’ Tako je nastao stajling sa mini suknjom od džinsa I D-Pimp ogrlicom na dodeli Oskara, dok je Elizabeth Hurley pozirala pored mene u Versace haljini.”

„Sve je to bilo tako proračunato. A sada smo inspirisani tim stajlinzima jer nam to nedostaje. Želimo tu jedinstvenost. Nikada nisam mislila da će ti outfiti koje smo zajedno nabacali biti na mood boardovima.“

Dok su njen stil i lepota zauzeli večno mesto u svetu mode i mejnstrim pop kulturi, Pamela je sada zauzela više ogoljeni pristup, odlučivši se za izgled bez šminke. Ovo je došlo i prirodno nakon smrti njene makeup stilistkinje Alexis Vogel. „Bila je najbolja. I od tada sam osećala da je bez Alexis bolje da se ne šminkam“, rekla je ona.

Međutim, dodala je da je ova promena bila „oslobađajuća, zabavna i pomalo buntovna“. „Mislim da svi počinjemo da izgledamo pomalo smešno kada starimo. I nekako se smejem sebi kada se pogledam u ogledalo. Kažem: ’Vau, ovo je stvarno… šta mi se dešava? To je putovanje… Osećam se dobro. Na dobrom sam mestu.”

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije